Haberler

Zirveyi Zorlayan Dağcı

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Bursa Şubesi tarafından davet edilen milli dağcı Tunç Fındık, hedefinin dünya üzerinde 14 tane 8 bin metre yüksekliğinde olan dağların hepsine tırmanmak olduğunu açıkladı.

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Bursa Şubesi tarafından davet edilen milli dağcı Tunç Fındık, hedefinin dünya üzerinde 14 tane 8 bin metre yüksekliğinde olan dağların hepsine tırmanmak olduğunu açıkladı.

Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Bursa Şubesi tarafından Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Bursa'da bulunan profesyonel ve amatör dağcılar yoğun ilgi gösterdi. Bursalı dağcılar, dağcılık alanında dünya çapında başarılara imza atan milli dağcı Tunç Fındık'ın tırmanış esnasında yaşadığı zorlukları nasıl aştığını can kulağıyla dinledi. Pakistan'daki K2 dağında yaşadıklarını görüntülü ve fotoğraflı olarak anlatan Fındık, "K2, hem iklimi açısından hem de tırmanış zorlukları açısından yeryüzündeki en zor dağlardan bir tanesidir. K2'nin zirvesine çıkan yaklaşık 330 dağcıdan 80'i öldü. Yani zirveye çıkmak isteyen 3 kişiden 1'nin ölmesi ile ünlü bir dağ olduğunu herkes biliyor. K2 zirvesine çıkmak 60 gün sürdü. Dağın tabanına ulaşabilmek için sadece 125 kilometre yürüdük. Çığ altında kalma ve buzul çatlaklarının verdiği tehlike ile çok zor bir tırmanışı başarı ile tamamladık. 20 yıllık dağcılık hayatımın en güzel tırmanışlarımdan bir tanesi olduğunu söyleyebilirim. Dağcılık keyifle yapılması gereken bir spor olmalıdır. Herkesin ekstrem tırmanış yapması zorunlu değil. Herkesin kendine uygun dağcılık dünyasında bulabileceği bir ayar vardır. Dağcılık insanın kendi sınırlarını öğrendiği çok asil ve güzel bir spordur" dedi.

HAYATI BAŞARILARLA DOLU

Türkiye ve yurtdışında 700 kadar dağın zirvesine çıkmış olan Tunç Fındık, yurtdışında Nepal, Tibet-Çin, Pakistan, Kazakistan, Tacikistan, Kırgızistan, Fransa, İtalya, İsviçre, Bulgaristan, İran, Gürcistan, Arjantin, Tanzanya, Kenya, Rusya Federasyonu ve İskoçya'da tırmanışlar gerçekleştirdi. 8 adet 8 bin metrelik zirveye tırmandı ve Everest'e iki kere çıkan ilk Türk unvanına sahip. Yaşadığı başarılara dünya üzerinde 14 tane bulunan 8 bin metrelik dağların hepsini bitirerek bir ilke imza atmayı hedefliyor. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ördekli Kültür Merkezi Tunç Fındık Pakistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title