Haberler

Zirvede Şenlik Toplantısı...

Bu Yıl Birincisi Yapılacak Olan Gümüşhane Zigana Dağı Kış Şenlikleri ile İlgili Olarak Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım Başkanlığında Zigana Gümüşkayak Tesislerinde Toplantı Yapıldı. Toplantıya Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Gençlik ve Spor Müdürü Coşkun Çildoğan ile Gümüşhane ve Torul İlçesinde Görevli Çeşitli Kurum Yetkilileri Katıldı.

Bu yıl birincisi yapılacak olan Gümüşhane Zigana Dağı Kış Şenlikleri ile ilgili olarak Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında Zigana Gümüşkayak Tesislerinde toplantı yapıldı. Toplantıya Gümüşhane Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Gençlik ve Spor Müdürü Coşkun Çildoğan ile Gümüşhane ve Torul İlçesinde görevli çeşitli kurum yetkilileri katıldı.

İki gün sürecek Gümüşhane Zigana Dağı Kış Şenliği’nde yapılacak etkinliklere son şekil verilirken şenlikte görev alacak kamu görevleri ve görev alanları belirlendi. Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım “Daha önce şenliğimizi 3-4 şubat olarak belirlemiştik. Ancak bu tarihte Türkiye Kayak yarışmalarının Bitlis’te yapılacağı Kayak Federasyonu tarafından bize bildirilmesi üzerine, şenliğimize daha fazla katılımı sağlamak amacıyla bir hafta önceye yani 27-28 Ocak tarihlerine aldık” dedi.

Öte yandan yapılan toplantı sonrası birinci ve ikinci gün etkinliklerine de son şekil verildi. Buna göre şenliğin birinci günü, Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayacak, folklor gösterileri, protokol konuşmaları ve yapılacak etkinliklerin alanları gezilecek. Şenliğin birinci günü kar raft gösterileri, paitball oyununun sergilenmesi, iglo evleri ve kar mağarasında yemek yenilmesi, buzul duvarına tırmanma gösterileri, kar voleybolu ve zirve tırmanışı gündüz etkinlikleri sona erecek. Aynı günün gecesi ise kayakla kar meşalesi gösterisi, ateşin yakılması ve hamsi partisi, ateşle horon gösterisi, havai fişek gösterileri ve kayak tesislerinde müzik eğlence programı ile birinci gün etkinlikleri sona erecek.

Şenliğin ikinci günü ise Gümüşhaneli milli kayakçı Muzaffer Demirhan adına çeşitli etkinlikler düzenlendi. Saat 10.00’da kayakla hedeflere atış yarışması ile başlayacak olan etkinlikler snowboard gösterileri, genç erkekler ve büyük erkekler Alp Disiplini, yıldız kız ve minik kızlar Alp Disiplini, yıldız erkekler ve minik erkekler Alp Disiplini, genç kızlar Alp Disiplini ve veteranlar Alp Disiplini ile sona erecek. Birinci Zigana Kış Şenliği saat 15.00 da verilecek olan ödüllerle sona erecek.

(İÖ-İRT-Y)

03.01.2007 15:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title