Haberler

Zirve devam ederken Hafter'den küstah açıklama: Türkiye'nin müdahalesine izin vermeyeceğiz

Güncelleme:

Almanya'nın başkenti Berlin'deki tarihi Libya Zirvesi devam ederken Hafter cephesinden Türkiye ile ilgili küstah bir açıklama yapıldı. Darbeci Hafteri destekleyen Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akila Salih, Türkiye ve diğer yabancı güçlerin ülkeye müdahalesine izin vermeyeceklerini açıkladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ev sahipliğinde Berlin'de düzenlenen Libya Konferansı sürerken Trablus'a saldıran ve ülkenin güneyindeki Şerare Petrol Sahası'nda petrol pompalama işlemini durduran darbeci Hafter cephesinden Türkiye ile ilgili küstah bir açıklama yapıldı. Hafteri destekleyen Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akila Salih, Türkiye ve diğer yabancı güçlerin ülkeye müdahalesine izin vermeyeceklerini açıkladı.

"TÜRKİYE'NİN MÜDAHALE ETMESİNE İZİN VERMEYİZ"

Ahbar Libya' haber portalının haberine göre Salih, Mısır ve Rusya'ya yaptığı ziyaretlerin ülkenin doğusundaki kabilelerin liderleriyle bir araya geldi.

Libya halkının taviz vermeyeceğini ve Türkiye'nin veya diğer ülkelerin Libya'nın iç işlerine karışmasına izin vermeyeceğini söyleyen Salih şu ifadeyi kullandı:

"Terör ve aşırılıkla mücadelemiz, tüm silahlı gruplar ülkemizden ayrılana ve tüm Libya toprağı özgürlüğüne kavuşana kadar devam edecek."

"UMH VE TÜRKİYE BAŞARI ELDE EDEMEDİ" AÇIKLAMASI

Salih, 13 Ocak'ta Moskova'da yapılan görüşmelerin başarısızlık olarak görülmemesi gerektiğini belirtti. "Başarı elde edemeyen taraf Rusya değil, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ve Türkiye" diye devam eden Salih, Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Ankara'nın anlaşma sağlanması konusunda başarısız olduğunu ileri sürdü.

TRABLUS'A SALDIRI DÜZENLEDİLER

Öte yandan, Berlin'deki Libya zirvesi devam ederken darbeci Hafter'e bağlı güçler, başkent Trablus'a belirli aralıklarla saldır düzenledi.

Libya'nın uluslararası meşruiyete sahip temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin ortak Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Abdulmalik el-Medeni, yaptığı açıklamada, Hallatat ve Hallet el-Furcan bölgesinde Hafter milislerinin ateşkesi ihlal ederek havan saldırısı düzenlediklerini, kendilerinin de bu saldırıya karşılık verdiğini ve durumu kontrol altına aldıklarını ifade etti.

LİBYA'NIN GÜNEYİNDEKİ PETROL SAHASI KAPATILDI

Ayrıca Hafter yanlıları, Libya'nın güneyindeki Şerare Petrol Sahası'nda petrol pompalama işlemini durdurdu. Petrol sahasındaki yetkililerden alınan bilgiye göre, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter yanlılarının petrol sahasını Zaviye Limanı'na bağlayan hattaki vanalardan birini kapatması nedeniyle petrol pompalama işlemi durduruldu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Türkiye Berlin Libya Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title