Haberler

Ziraat Türkiye Kupası

Futbolda, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Finali'nde 25 Nisan Çarşamba günü saat 19.00'da İzmir Atatürk Stadı'nda oynanacak Bursaspor- Eskişehirspor maçı için İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı yapıldı.

İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, müsabaka için stat kapılarının saat 15.00'te açılacağı, stada ana giriş kapısından girecek Bursasporlu taraftarların müsabakayı kapalı ve sanayi kale arkası tribünlerinden, İzulaş ve Mersinli kale arkasından alınacak Eskişehirsporluların ise açık ve Mersinli kale arkası tribününden maçı takip edebileceği bildirildi.

Her iki kale arkası tribünlerinde 4 bin kişilik tampon bölge bırakılacağı, Bursasporlu taraftalar için Manisa-İzmir Karayolu'nun 9. kilometresinde, Eskişehirsporlular için de İzmir-Ankara yolu Özsüt Fabrikası önünde kapama noktaları oluşturulacağı belirtildi.

Eskişehirspor ve Bursaspor taraftarlarının gerek kendi aralarındaki, gerekse İzmir'deki seyircilerle geçmişte olumsuzluklar yaşadığı, bu nedenle her iki takım taraftarlarının kapama noktalarından önceki geliş güzergahlarının da kontrol altında tutulacağı kaydedildi.

Kapama noktalarında taşkınlık yapan ve aşırı derece alkollü olanların kente giriş yapmalarına izin verilmeyeceği, müsabakada bin 500 polis ve 500 özel güvenlik görevlisinin görev yapacağı bildirildi.

Yapılacak üst aramalarında her türlü kesici veya delici aletin yanı sıra maytap gibi patlayıcı, parlayıcı ve yakıcı maddelerin stada alınmayacağı da belirtildi.

İzmir'deki taraftarlardan maçı izlemek isteyenlerin kendi takımlarına ait forma ve atkılarla tribünlere alınmayacağı, Atatürk Stadı ve 1. Sanayi civarında alkollü içki satışı yapan yerlerin 14.00-19.00 saatlerinde açıkta alkol tüketimini engellemeleri için önlemlerin alınacağı kaydedildi.

Futbol Federasyonu tarafından görevlendirilen 3 ambulansın dışında çevredeki 112 istasyonlarında bulunan görevliler tarafından da olası olaylara müdahale edileceği bildirildi.

Karşılaşmanın ardından önce mağlup olan takım taraftarlarının stattan çıkarılacağı, her iki takım taraftarlarının birbirleriyle karşılaşma ihtimalleri bulunduğu için özellikle Alsancak ve 1. Kordon başta olmak üzere çeşitli bölgelerde gerekli emniyet tedbirlerinin alınacağı belirtildi.

- BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Kupası Eskişehirspor Bursaspor Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title