Haberler

Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Düzce'de Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Düzce'de Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Akçakoca Ziraat Odası binasında yapılan toplantıda, il ve ilçe ziraat odaları başkanları, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Toplantıda açıklama yapan Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi Levent Şahin Başaran, toplantıda fındık sezonunun yaklaşmasıyla birlikte önemli kararlar alınarak tutanak altına alındığını söyledi.

Toplantıda, fındık üreticisine hasada erken girilmemesi konusunda uyarıda bulunan Başaran, şunları kaydetti:

"Fındık toplamaya erken başlanılmaması gerekir. Fındık patoz ücretlerinin 170 lira olarak ödenmesine karar verildi. Patoz ile ilgili tecrübesiz ve bilgisiz kişilerin çalıştırılmaması iş sağlığı ve güvenliği konusunda gerekli tedbirlerin alınması gerekir. Patoz sırasında fındık çekim işini yol kenarlarında bir yol üzerinde yapılmaması, trafiğin tehlikeye düşünmemesi gibi tedbirlerin alınması gerekir." dedi.

Başaran, toplantıda fındık işçileri hakkında da şöyle konuştu:

"12 işçiden az işçi çalıştıran işverenin, çavuş parası adı altında herhangi bir ücret ödenmemesi gerekiyor. Çavuş dahil 12 ve üzeri tarım işçisi çalışıyorsa çavuş parası normal işçilerden 2 kat fazla ödenmesi gerekiyor. Ayrıca işverenin çalışan işçilerin yemek ihtiyacını karşılama istek ve arzusu olması durumunda işçi grupların da ayrıca aşçı istihdamına yer verilmemesine, aksi durumda mevcut işçilerin sayı gözetmeksizin temizlik ihtiyacına cevap veren şahsa da herkese ödenen ücret karşılığında ücret ödenecektir. Mevsimlik tarım işçisi adı altında çalışan şahıslardan 16 yaşından küçük olanlar ve 65 yaş üstü emekçilerine çalışma izni olmayan yabancı işçilerin fındık hasatının icra edildiği bahçelere çalışmak amacıyla getirilmemesi gerekir."

Toplantıya, Cumayeri Ziraat Odası Başkanı İhsan Keleş, Gümüşova Ziraat Odası Başkanı Mafil Tavlı, Kaynaşlı Ziraat Odası Başkanı Fahrettin Şahin, Yığılca Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Yılgın, Gölyaka Ziraat Odası Başkanı Bayram Bülbül, Çilimli Ziraat Odası Başkanı Ali Öztaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Düzce Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title