Haberler

Ziraat Odaları Başkanları Sarıgöl'de Toplandı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (Tzob) Yönetim Kurulu Üyesi ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Küresel Isınmaya Bağlı Muhtemel Kuraklığa Karşı Ülkelerin Tarıam Daha Çok Önem Vermeye Başladıklarını İfade Ederek, Türkiye'nin de Bu Doğrultuda Tarım Politikasını Esaslı Şekilde Ele Alması Gerektiğine Dikkat Çekti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, küresel ısınmaya bağlı muhtemel kuraklığa karşı ülkelerin tarıam daha çok önem vermeye başladıklarını ifade ederek, Türkiye'nin de bu doğrultuda tarım politikasını esaslı şekilde ele alması gerektiğine dikkat çekti.

Manisa merkez ve ilçe Ziraat Odaları başkanları Mayıs ayı koordinasyon toplantısını Sarıgöl'de gerçekleştirdi. Sarıgöl Ziraat Odası'nda düzenlenen toplantıda TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman'ın yanı sıra diğer ilçe oda başkanları da hazır bulundu. Açılış konuşmasında, üzümcünün zarar etmemek için 3 yıldır sürdürdüğü çalışmaya değinen Sorman, "3 yıldır üzüm üreticilerimize 'İhtiyacın kadarını sat, kuru üzümünü beklet' diyoruz. Bu kampanya sonucu ve geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle üzüm fiyatları 3.25 YTL'ye kadar çıktı. Burada kim kazandı? üzüm üreticisi kazandı. Bu yıl da tütün üreticileri aynı kampanyayı başlatmamızı istiyor. Üzüm üreticilerimiz önümüzdeki yıl da ürünlerini azar azar satarak fiyatı kendileri belirlemiş olsun. Yine üzüm fiyatlarında artış olacaktır." dedi.

Küresel ısınmaya bağlı olarak kuraklığın tüm dünyayı etkisi altına almaya başladığını ve ülkelerin tarımsal üretime daha çok önem verir hale geldiğine dikkat çeken Sorman, "Dünya ülkeleri enerji açıklarını kapatmak için tarım sektörünü can simidi haline getirdi. Türkiye'de ve dünyada tarım sektörü ön plana çıktı. Bu tarım sektörü her ülkenin politikalarını yönlendirmektedir. Amerika bile tarım sektörünü desteklemektedir. Biz de tarım ürünlerinin maliyetleri yüksek olduğu için çiftçilerimiz zarar etmektedir. O zaman kim kazanmakta? Aracılar kazanmaktadır. Türkiye'de esaslı bir şekilde tarım politikaları ele alınmalıdır." diye konuştu. ABD'nin şarap üretiminde tatlandırıcıyı mısırdan yapmakta olduğunu ancak mısırdan yapılan tatlandırıcının kanserojen maddeler içerdiğinin öğrenilmesi üzerine üzüme yöneldiğini belirten Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, "Şimdiden üzüm üreticilerimizi uyarmak gerekiyor. Üzüme olan talepler artmaktadır. Üretim planlaması bir an önce yapılmalı ve bunda üretici ayağı mutlaka olmalıdır. Sivil toplum örgütlerinin görüşleri mutlaka alınmalıdır." dedi.

(VS-ÖA) 06.05.2008 17:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title