Haberler

Ziraat Mühendisleri ve Tkp Madımak'ta Ölenleri Andı

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Yaşanan Madımak Oteli Olaylarıyla İlgili Tkp ve Ziraat Mühendisleri Odası'ndan Yapılan Açıklamalarda Hayatını Kaybedenleri Anıldı.

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'nin yakılmasının yıl dönümü nedeniyle siyasi partiler ve meslek odaları yayınladıkları açıklamalarla öldürülen 37 kişiyi anıyor.

Türkiye Komünist Partisi'nden yapılan açıklamada, 2 Temmuz 1993'te Türkiye'nin aydınları, ilericileri, yurtseverlerinin yakıldığı ve katledildiği belirtilerek, 2 Temmuz'un Türkiye'nin en kara günü olarak tarihe geçtiği kaydedildi. "Bu katliamı destekleyenler, elini kıpırdatmayanlar Türkiye'de iktidar oldular. Hala iktidardalar" denilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"2 Temmuz katliamı davasında yargılananların avukatlığını Refah Partili Şevket Kazan üstlenmişti. Sonrasında bu ülkenin Adalet Bakanı oldu. Bu partinin içinden doğan, bu partinin devamı olan AKP, yıllardır emekçilerin başında kara bir bulut gibi dolaşıyor."

Ziraat Mühendisleri Odası'ndan yapılan açıklamada ise "Kendinden görmediğine yaşama hakkı tanımayan linç kültürünün bir kez daha uç verdiği olaylar, ülkemizin toplumsal ve siyasal yaşamında kara bir leke olarak varlığını korumaktadır" denildi.

ZMO açıklamasında, 14 yıldır toplum vicdanını kanatan olayların sürdüğü ifade edilerek şunlar belirtildi:

"Katliamın ardından 14 yıl geçmesine rağmen sanıkların bir kısmının hiçbir zaman yakalanamamış olması, ele geçirilen 13'ünün yanlışlıkla tahliyesi, bunlardan önemli bir bölümünün o günden bu yana firarda olması, katliam yerinin giriş katının halen lokanta olarak işletilmesi, toplum vicdanın kanatmaya devam etmektedir. Sivas'ta katledilen aydın, sanatçı, yurtsever dostlarımızı, saygı ve özlemle anıyoruz."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title