Haberler

"Ziraat Fakülteleri Ülkemizin Gözbebeği"

Ege'de "Tarımsal Üretimde Öncü ve Girişimci Ziraat Mühendisliği Eğitim" paneli düzenlendi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Feyzi Önder Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Tarım Eğitiminin 172. Yılı ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin 63. Yılı" programı kapsamında "Tarımsal Üretimde Öncü ve Girişimci Ziraat Mühendisliği Eğitim" paneli düzenlendi.

Panelde, dünyada tarım sektöründe meydana gelen gelişmeler perspektifinde Türkiye'de tarımın gelişmesi için günümüzde ziraat mühendislerinin sahip olması gereken formasyon, kamu, özel sektör ve tarımsal girişimcilik açısından tartışıldı. Ziraat mühendisliği eğitiminden beklentilerin masaya yatırıldığı panelde ayrıca, tarımda verimliliğin arttırılması, tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlaması, inovasyon ve teknoloji gibi pek çok önemli konu ele alındı.

Moderatörlüğünü Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın yaptığı panele; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Güldal, Ege İhracatçı Birlikleri Ege Kuru Meyve ve Mamulleri Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, TÜSİAB Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Topsakal ve EURO RAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Tarım alanında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile çalışmalar yapıldığını ve yakın zamanda uluslararası kongreler düzenleneceğini ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, " Ziraat fakülteleri ülkemizin göz bebeği. Tarım üzerine gelişen bu sürece hem Rektörlük hem Dekanlık hem de Bakanlık tarafından ülkemizdeki öğrencilerin eğitim öğretim ve proje çalışmalarında gerekli destek yapılıyor" dedi.

"İZMİR, ÖNEMLİ BİR TARIM, GIDA VE SANAYİ BÖLGESİ"

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın daha önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda görevli olmasının Üniversite açısından önemli oluğunu söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Güldal, " Üniversite ile vatandaş arasındaki diyalog, işbirliği ve çalışmalar her zaman olacaktır. Uzun yıllar Türkiye'nin farklı bölgelerinde görev yaptım. Fakat İzmir çok önemli bir tarım, gıda ve sanayi bölgesi olmasıyla adeta bir ihracat perdesi. Gerçekleşecek olan kongreler ile ziraat fakültelerinde öğrencilerin tarıma ve tarım sektörüne ilişkin bakış açısını genişletmek ve girişimciliği desteklemek üzerine paylaşımlar olacaktır. Bilgi ve tecrübelerimizi birbirimize aktarmanın yanında tarım ve gıda anlamında işbirliği sağlayarak ülkemizin kalkınacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Tarımın üretim, toplama ve dağıtımı dahil olmak üzere her aşamasında bir fiil bulunduğunun altını çizen Ege İhracatçı Birlikleri Ege Kuru Meyve ve Mamulleri Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, " Biz, 7 tane tarım birliğinden oluşan 12 birliğiz. Üniversiteli gençlere en önemli tavsiyem Ege İhracatçı Birliği ile temas halinde olmalarıdır. Bu birliğin öğrencilere faydalı olacağını biliyorum. Çünkü şuanda Ankara'nın da üniversite birliğini hayata geçirmeye yönelik çalışmaları olduğu bilincindeyim. Bu işi meslek edinmiş öğrencilerimize zaman zaman kendi işlerindeki projeleri ya da kaynak kullanımlarında sponsor olabiliriz hem sektörel hem de birlik anlamında" şeklinde konuştu.

'HAYAT TOHUMLA BAŞLAR'

'Hayat tohumla başlar' felsefesi üzerinden çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren TSÜAB Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Topsakal, "Öğrencilerin sektörü görmeleri ve içinde bulunmaları için staj programına tabi tutuyoruz. Burada en önemli amacımız uluslararası sektör halini alan tarımın yaygınlaşması ve öğrenciler tarafından tanınmasıdır. Fakat bunu uygularken karşılaşılan en büyük sorun yabancı dil seviyesindeki eksikliktir. Uluslararası platformda bu işi gerçekleştirmek isteyen öğrencilerimiz için vereceğimiz en önemli tavsiye en az bir yabancı dil bilgisi olmalarıdır. Televizyonda tohum ve tohum üreticiliği hakkında hiçbir altyapıya sahip olmayan kişilerin konu hakkında yorum yapmasıyla halk yanlış bilinçleniyor. Bunun önüne geçmek için mesleğin eğitimini alan yetkililerin açıklamalarının medyada yer alması sağlanmalı" dedi.

90'lı yıllarda domates üzerine yaptığı çalışmaları ilerleterek kurutulmuş domates sektöründe zamanla yeni teknikler ile geliştirerek yaptığı işin çok beğenildiğini belirten EURO RAN A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Onur Yılmaz, " 24 tonla başladığımız kurutulmuş domates sektöründe şuan Türkiye'de 45 bin tona ulaştık. İşçi bir ilenin oğluyum ama kurutulmuş domates sektöründe geldiğim bu nokta beni bir tüccar ve fabrika sahibi yaptı. Bunun bir inovasyon olduğunu düşünüyorum. Şuan da kurutulmuş domates 150 milyon dolarlık ihracat sağladığımız ürün oldu" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Necdet Budak Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title