Haberler

Ziraat Bankası 144 Yaşında

Ziraat Bankası 144. Yaşını Kutluyor. Türkiye'nin Milli Bankacılıktaki İlk Örneği Ziraat Bankası'nın Kuruluşu Kuşadası'nda da Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor. 144 Yıl Önce Kurulan Ziraat Bankası'nın Kuruluş Yıldönümü Nedeniyle Kuşadası Şubesi'nde Bir Kutlama Proğramı Düzenlendi. Ziraat Bankası Denizli Bölge Müdürü Nemci Demir, Ziraat Bankası Kuşadası Şube Müdürü Güngör Eroğlu ile Tüm Banka Ça...

Ziraat Bankası 144. yaşını kutluyor. Türkiye'nin milli bankacılıktaki ilk örneği Ziraat Bankası'nın kuruluşu Kuşadası'nda da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 144 yıl önce kurulan Ziraat Bankası'nın kuruluş yıldönümü nedeniyle Kuşadası Şubesi'nde bir kutlama proğramı düzenlendi. Ziraat Bankası Denizli Bölge Müdürü Nemci Demir, Ziraat Bankası Kuşadası Şube Müdürü Güngör Eroğlu ile tüm banka çalışanlarının katıldığı 144. yıl kutlamasında alkışlar arasında pasta kesildi.

Törende konuşan Ziraat Bankası Denizli Bölge Müdürü Necmi Demir, 144 yıldır tüm Türkiye'nin hizmetinde olduklarını söyledi. Türkiye'nin lokomotifi olarak bu mutluluğu ve gururu tüm Türkiye ile paylaştıklarını kaydeden Demir, "1863 yılında, çiftçilerin oluşturduğu kaynakla, Mithat Paşa öncülüğünde, devlet eliyle ve devlet himayesinde kurulan ve adına "Memleket Sandıkları" denilen organizasyon Milli Bankacılığın ilk örneği olarak tarihe geçmiştir. 15 Ağustos 1888'de Menafi Sandıkları'nın yerine işlevlerini üstlenecek modern finans kuruluşu olarak Ziraat Bankası resmen kurulmuş, o tarihte faaliyette bulunan Menafi Sandıkları da Banka şubelerine dönüştürülerek faaliyete başlamıştır" dedi.

Bu arada, Ziraat Bankası Kuşadası Şube Müdürü Güngör Eroğlu ise yaptığı konuşmada 144 yılı geride bırakmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Tüm çalışanlarla birlikte büyük mutluluk duyduklarını anlatan Eroğlu, 144 yılda Ziraat Bankası'nın çok önemli mesafeler aldığını ve gelinen noktada ülke ekonomisinin temel taşı haline geldiğini kaydetti.

(ZH-YK)

25.11.2007 17:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title