Haberler

"Zincirbozan" Filminin Çekimleri Sürüyor

Muğla'nın Akyaka Beldesi'nde Çekimleri Süren ve 12 Eylül Döneminin Yasaklı Siyasetçilerinden Merhum Başbakan Bülent Ecevit, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Eşleri ile Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın Yaşamlarını Konu Alan "Zincirbozan" Filminin 6 Nisan'da Vizyona Girmesi Bekleniyor.

Muğla'nın Akyaka Beldesi'nde çekimleri süren ve 12 Eylül döneminin yasaklı siyasetçilerinden merhum Başbakan Bülent Ecevit, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve eşleri ile eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yaşamlarını konu alan "Zincirbozan" filminin 6 Nisan'da vizyona girmesi bekleniyor.

Yapımcılığını Ayfer Özgürel'in, senaryosunu Avni Özgürel'in ve yönetmenliğini Atıl İnanç'ın yaptığı "Zincirbozan" filminin Hamzakoy Askeri Dinlenme Tesisleri ile ilgili bölümü, Çanakkale'de hava koşullarının elverişli olmaması nedeniyle Muğla'da çekiliyor. Bir belgesel niteliği de taşıyan filmde dönemin CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit'i tiyatro sanatçısı Bülent Emin Yarar, Rahşan Ecevit'i Suna Selen, dönemin Adalet Partisi Genel Başkanı Süleyman Demirel'i Haldun Soysan, Nazmiye Demirel'i Ayşe Tunaboylu, MSP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ı Münir Kutlu ve Türk bir ajanı Ege Aydan canlandırıyor.

Önce dizi olarak çekimlere başladıklarını söyleyen filmin yönetmeni Atıl İnanç, "Aslında dizi olarak başlamıştık, şimdi sinema filmi oldu. 12 Eylül 1980'de başlayıp, 1983 yılı genel seçimlerine kadar Türkiye'nin içinden geçtiği siyasi hikayeler bütününü anlatıyor. Siyasi bir film. 12 Eylül'den sonra gerek Demirel, gerekse Ecevit, daha sonra 1983'e doğru AP'den 9, CHP'den 7 siyasetçi sürgüne gönderildi. Ecevit ve Demirel Hamzakoy'a, diğerleri de Zincirbozan'a gönderildiler. Bu da zaten filme ismini verdi. Bunlar askeri dinlenme kampı statüsünde olan yerler. Aslında filmin esas çekim yeri Çanakkale'ydi. Fakat burada mevsim şartları elvermediği için Muğla Akyaka'yı tercih ettik" dedi.

Filmin başrol oyuncularından Bülent Emin Yarar ise, "Film, belgesel niteliği taşıyor. 12 Eylül kahramanlarının isimleriyle birlikte var olduğu bir film olacak. Bu ilk defa çekiliyor. Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Nazmiye Demirel, Rahşan Ecevit ve Necmettin Erbakan gibi isimler, filmin ana konusunu oluşturuyor" diye konuştu.

Bülent Ecevit'in eşi rolünü üstlenen Suna Selen de, çekilen filmin çok çok önemli olduğunu belirterek, "Çok korkuyorum. Korkumun sebebi, yanlış yapmaktan korkuyorum. Nihayetinde bu tip rolleri oynadığınız zaman, tarihi bir sorumluluğunuz olduğunu düşünüyorsunuz. Ondan öte, en titizlendiğim ve endişelendiğim rol. İnşallah iyi olur" şeklinde konuştu.

Akyaka Beldesi'nde devam eden filmin çekimlerinin geri kalan bölümü Ankara, İstanbul gibi illerde gerçekleştiriliyor. Filmin 6 Nisan 2007 tarihinde vizyona girmesi bekleniyor.

(BT-SÇ-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title