Haberler

'Zincirbozan' Çok Konuşulacak

Bu Hafta Yedi Film Gösterime Giriyor

BU HAFTA YEDİ FİLM GÖSTERİME GİRİYOR

'Zincirbozan'

Atıl İnaç'ın yönettiği filmde Bülent Emin Yarar, Suavi Eren, Orhan Aydın rol alıyor.

Gazeteci Abdi İpekçi suikastı ile başlayarak, 12 Eylül 1980 askeri müdahalesine kadar tırmanan terör olaylarını, bu olaylarla başa çıkmaya çalışan siyaseti, ordunun yönetime el koymasını, siyasi liderlerin sürgüne gönderilişlerini ve o süreçte yaşananları konu alan Zincirbozan, dönemi pek bilinmeyen yönleriyle yansıtıyor.

Film adını, 12 Eylül sonrasında bazı siyasilerin mecburi ikamete tabi tutulduğu, Çanakkale'deki Zincirbozan askeri tesislerinden alıyor.

'Norbit'

Brian Robbins'in yönettiği filmde Eddie Murphy, Thandie Newton, Terry Crews rol alıyor.

Komedi - romantik türündeki filmde Golden Wonton Restaurant ve Yetimhanesi'ne Bay Wong tarafından getirilen Norbit'in öyküsü böyle başlar.

Küçük Norbit orada hayatının gerçek ruh ikizi Kate ile karşılaşır. İkisi bir elmanın iki yarısı haline gelirler.

Bu durum Kate'in evlat edinilmesi ve Norbit'i arkada bırakarak yetimhaneden ayrılmasına kadar böyle devam eder. Kate'in gidişinden sonra Norbit için yeni bir yaşam başlamıştır. Yapayalnız, korkak bir çocuk olan 9 yaşındaki Norbit, bir gün okul bahçesinde üç irikıyım öğrencinin saldırısına uğrar.

Yardımına koşan 10 yaşındaki Rasputia adlı güçlü kuvvetli bir kız (Eddie Murphy), onu saldırganların elinden kurtarır. Norbit ile Rasputia beraber büyürler, evlenirler. Norbit artık Rasputia'nın ailesinin üyesi olmuştur. Komedi Kralı Eddie Murphy, "Norbit" ile yeniden karşımızda…

Bu filmde Norbit rolünde Eddie Murphy var. Rasputia rolünde yine Eddie Murphy, Bay Wong rolünde yine Eddie Murphy… Ünlü komedyen bu fıkır fıkır komedide üç unutulmaz karakterin birden portresini çizerken bir kez daha olağanüstü yeteneklerini konuşturuyor

'Kara Kitap'

Paul Verhoeven'in yönettiği filmde Carice van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman rol alıyor.

Gerilim - savaş türündeki filmde İkinci Dünya Savaşı'nın son yıllarında güzel şarkıcı Rachel Stein, Tsjempkema ailesinin yanında, Hollanda kırsalında saklanmaktadır.

Hava bombardımanı sırasında saklandığı ev yıkılınca çoktan özgürlüğüne kavuşmuş olan Hollanda'nın güneyine sığınmaya karar verir. Fakat diğer mülteciler ile bindiği tekne bir Alman devriyesi tarafından durdurulur ve herkes katledilir.

Bir tek Rachel nehre atlayıp kurtulmayı başarır. Sonraki sabah Rachel, Hollanda Direniş örgütünün liderlerinden biri olan Gerben Kuipers tarafından kurtarılır.

Kuipers, Rachel'e bir iş ve güvenli bir ev önerir. Fakat ailesinin canice katliamını unutamayan Rachel, direnişe katılıp Almanlar'a karşı savaşmaya karar verir.

'Messengers'

Oxide Pang Chun ve Danny Pang'ın yönettiği filmde Kristen Stewart, Dylan McDermott, Penelope Ann Miller rol alıyor.

Korku-gerilim türündeki film, yeni bir hayata başlamak için terkedilmiş bir çiftlik evine taşınan aile çok geçmeden evde garip şeylerin olmaya başladığını farkeder.

'Rönesans'

Christian Volckman'ın yönettiği film aksiyon türünde.

Paris, 2054. Genç ve başarılı bir araştırmacı olan Ilona Tasuiev (Romola Garai) kaçırılır. Fidye istenmemektedir ve onu bulmak için yapılan ilk girişimler boşa çıkar.

Dev bir çok uluslu şirket olan Avalon ve kızın işvereni onu ne pahasına olursa olsun kurtarmak istemektedir.

Avalon'un yönetim kurulu başkanı Dellenbach (Jonathan Pryce) bu davada rehin kurtarma uzmanı ve teşkilatın en tartışmalı polisi memur Bartholomew Karas (Daniel Craig)'ın görevlendirilmesini ister..

Karas Ilona ile gözden düşen bilim adamı Dr Jonas Muller'in arasında bir bağ olduğunu öğrenir ve İlona'nın kendisi kadar güzel kız kardeşi Bislane (Catherine McCormack) ile buluşur.

Kayıp kızın ilgi çekici bir resmini oluşturur ve kar yağmaya başlayınca onun Paris'te yeni ortaya çıkan şehir ormanlarındaki hareketlerini takip eder: O da izlenmektedir ve tehdit edilir, tanıklar öldürülür ve birisi de onu öldürmeye çalışır.

'Ben Sana Söylemiştim'

Michael Lehmann'ın yönettiği filmde Diane Keaton, Mandy Moore, Gabriel Macht rol alıyor.

Komedi - romantik türündeki filmde Eileen iyi niyetli fakat her şeye fazlasıyla burnunu sokan bir annedir. Güzel ama bekar kızı Milly'nin ilişkilerdeki başarısızlıklarına daha fazla dayanamayarak gizlice ona koca aramaya başlar.

Gazete ilanlarından Milly'e layık olabilecek iki erkek bulur. Biri çekici ve başarılı bir doktor, diğeri ise altın kalpli ve bekar bir babadır. İki adam da Milly'nin kalbini kazanmak için yarışa başlarlar.

'Sevgilim İstanbul'

Seçkin Yasar'ın yönettiği filmde Karyofyllia Karabeti, Nişan Şirinyan, Köksal Engür rol alıyor.

Dram - gerilim türündeki filmde İrini ve Ali Paris'te, bir uluslararası gazeteciler toplantısında tanışmış, birbirlerine âşık olmuşlardır. Ali tehlikeli konuları kurcalamakla ünlü bir Türk gazetecidir.

İstanbul kökenli Yunan bir babanın kızı olan İrini de Yunanistan'da gazetecilik yapmaktadır. Albaylar cuntası döneminde, altı yaşındayken, babasının sivil polisler tarafından tutuklanıp götürülüşüne tanık olmuştur. Daha sonra babasının ölüm haberi gelmiş, ama ölüsü bulunamamıştır.

İrini, hem sevgilisini hem de babasının şehrini görmek için, ilk kez İstanbul'a gelir. Birlikte geçirdikleri aşk ve tutku dolu birkaç günün ardından Ali ansızın kaybolur.

Tehdit telefonları ve mektupları almakta olduğunu bildiği sevgilinin kaybı, İrini'yi, İstanbul labirentinde Kafka'vari bir arayışın içine sürükler.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title