Haberler

"Zimmet" Suçundan Yargılanan Köpük Akçin'in Akıl Hastası Olduğu İddia Edildi

Bir Bankanın Etiler Şubesinde Dinamik Girişimci Portföy Yönetmeni Olarak Çalıştığı Sırada Müşteri Hesaplarından Zimmetine Para Geçirdiği İddia Edilen Köpük Akçin ile Birlikte 7 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi.

Bir bankanın Etiler şubesinde dinamik girişimci portföy yönetmeni olarak çalıştığı sırada müşteri hesaplarından zimmetine para geçirdiği iddia edilen Köpük Akçin ile birlikte 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Köpük Akçin (Yurtseven) ve Mehmet Alper Kuyumcu getirildi. Diğer tutuklu sanık Mustafa Kemal Yavuz, tutuksuz sanıklar Mehmet Miraç Uslu ve kardeşi Mustafa Kemal Uslu ile Harun Topçu ve Diyadin Nom katılmadı.

Duruşmada şikayetçi olarak ifade veren senarist Seher Nuran Devres, kendisine senaryo yazarken yardımcı olan Seher Koçak'a havale yolu ile para gönderme işlemlerini Köpük Akçin'in yaptığını anlattı. Akçin'e üzerinde miktarı yazılı olmayan imzalı havale kağıtları gönderdiğini kaydeden Devres, bankadan gelen bilgilendirme belgelerinde 2006 yılının Temmuz ayına kadar bir usulsüzlük görmediğini ifade etti.

Devres, 2006 yılının Temmuz ayına ilişkin bankadan gelen belgede, yurt dışı seyahat bilet ücretleri, tatil giderleri, bankanın Etiler Şubesi'nin hemen karşısındaki kuaföre 3 bin YTL para ödemesi, Köpük Akçin'in kardeşlerine ve diğer başka kişilere para havalesi yapıldığını gördüğünü anlattı. Bu işlemlerin kendisinin bilgisi olmadan yapıldığını anlatan Devres,şikayetçi olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan Köpük Akçin'in avukatları, Akçin'in yaşadığı olaylar sonrası "post travma" ve "stres bozukluğu" nedeniyle akıl hastalığına yakalandığını, akli dengesinin yerinde olup olmadığının incelenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'nda gözetim altına alınmasını talep ettiler. Ayrıca, Akçin'in tahliyesini istediler. Daha sonra söz alan tutuklu sanık Mehmet Alper Kuyumcu'nun avukatı Ertaç Giray da, müvekkili hakkında Köpük Akçin'in iftirası dışında bu suçu işlediğine dair delil bulunmadığını öne sürerek tahliye talebinde bulundu.

AVUKATIN METRES İDDİASI

Kuyumcu'nun, Akçin ile karı koca gibi yaşadığını, ev tuttuklarını, mobilya aldıklarını belirten avukat Giray, "Kısaca müvekkilimin metresiydi"dedi. Bunun üzerine Köpük Akçin söze girerek, "Hiç kimse bana bu şekilde hakarette bulunamaz" dedi. Kısa bir süren tartışmanın ardından, avukat Giray'ın beyanlarını Mahkeme Başkanı Mustafa Akın, tutanağa geçirdi.

Tahliye taleplerini reddeden mahkeme, "post travmatik olaylar" ve "stres bozukluğu" nedeniyle akıl hastası olduğu öne sürülen Köpük Akçin'in, bu durumunun incelenmesi için Adli Tıp Kurumu'nca gözetim altına alınmasına karar verdi. Akçin'in, daha önce psikolojik tedavi gördüğü Etiler Terapi Merkezi'nden de tedavi ve tanı belgelerini isteyen mahkeme, duruşmayı erteledi.

İDDİANAME;

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Köpük Akçin'in yönettiği müşteri hesaplarından, sahiplerinin bilgisi olmadan diğer şüphelilerin hesaplarına havale ve EFT yaparak haksız yarar sağladığı ve bu yöntemle aktarılan paranın toplamının 325 bin 691 YTL, 56 bin 500 Avro ve 223 bin 270 dolar olduğu kaydediliyor. İddianamede, Akçin ile birlikte 7 sanığın Bankacılık Kanunu'nun 160. maddesi uyarınca "zimmet" ve "bu suça iştirak"ten 12'şer yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title