Haberler

Zimder'in Kuruluşunun 20. Yıl Dönümü

Zonguldak İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinin (ZİMDER) kuruluşunun 20. yıl dönümü dolayısıyla geleneksel mezunlar günü düzenlendi.

ZİMDER Başkanı Hüdaverdi Şen, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın ve Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından yaptığı konuşmada, imam hatip liselerinin, Anadolu insanının içinden çıkan en önemli toplumsal yansımalardan birisi olduğunu söyledi.

Kuruluşundan bugüne, ortaya çıkış şekli, yapısı, müfredatı, öğrenci ve mezunlarıyla Türkiye'nin en önemli yapı taşlarından biri olan imam hatiplerin, doğdukları milli mücadele yıllarından bugüne kadar daima gündemde ve sosyal gerçek olarak varlıklarını koruduğunu anlatan Şen, şöyle konuştu:

"İmam Hatip liseleri, hemen her iktidar döneminde olumlu ya da olumsuz bakış açılarıyla şekillenen tartışmaların odak noktası olurken, bugün de gündemdeki yerini korumaya devam etmektedir. 'İmam Hatip liseleri neden gündemden düşmüyor, tüm siyasi, sosyal yaptırım ve engellemelere rağmen bu okullar neden ilgi görmeye devam ediyor, imam hatipliler ne istiyor' gibi onlarca soruyu tartışmaya açıyorlar. Bu vatana ve millete sevdalı olan bizler diyoruz ki 'biz imam hatipliyiz'. Amacımız peygamber meslektaşı olabilmek, insanlığa hizmet edebilmek. Dinimizin kurallarına göre okuyan bizler, şefkatli bir anne, fedakar baba, sevdalı genç olup, vatana, millete faydalı olabilmenin gayreti içindeyiz. ve biz imam hatipliyiz, gururluyuz, imanlıyız, haklıyız ve vatanımıza sevdalıyız. "

Yeni mezunlar adına Musa Çökemeç ve eski mezunlar adına da 1984-1985 dönemi mezunu Yakup Ergin duygularını dile getirdi. Bayrak devir teslim töreni yapıldı.

Etkinlikler kapsamında katılımcılar Türk Kızılayı Derneği Zonguldak Şubesine kan bağışında bulundu. Okulda 2010-2011 yıllarında başarılı olarak ilk üçe girenlere diploma ve hediyeleri verildi.

Bazı iş adamı ve hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan mini çim saha hizmete açıldı, öğrenci yurdunun soyunma odaları ve yemekhanesinin büyütülmesi için açılan alanda temel atma töreni yapıldı.

Etkinliğe katılanlara pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

Kutlama yıl dönümüne, İl Müftü Vekili Kenan Habipoğlu, Orman Bölge Müdürü Akif Yılmaz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Duyar, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Has Parti İl Başkanı Secaattin Gonca, Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkanı Halil Korkmaz, SP İl Başkanı Necdet Sarı ile okuldan 20 yıl önce mezun olanlarla davetliler katıldı.

- ZONGULDAK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title