Haberler

Zimbabve'ye ABD Yaptırımları Yolda

Beyaz Saray, ABD'nin; Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe ve Rejimine Yönelik Diplomatik ve Ekonomik Yaptırımları Bir İki Hafta İçinde Açıklayabileceğini Duyurdu.

Beyaz Saray, ABD'nin; Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe ve rejimine yönelik diplomatik ve ekonomik yaptırımları bir iki hafta içinde açıklayabileceğini duyurdu.

ABD Başkanı George W. Bush Cumartesi günü yaptığı açıklamada, dışişleri ve maliye bakanlarına, Mugabe rejimine yönelik yeni cezai tedbirler hazırlamaları talimatı verdiğini belirtmişti. Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, taslağın hazırlanmasının çok uzun zaman almayacağını belirterek, bunun için birkaç haftanın yeterli olabileceğini kaydetti.

Perino, Zimbabve'deki rejime yönelik yaptırımlar çerçevesinde yetkililere seyahat yasağı getirilmesi, silah ambargosu ve ekonomik müeyyidelerin düşünüldüğünü tekrarladı. Perino ayrıca, Afrikalı liderlerin, Zimbabve'deki seçimlerin "demokratik olmadığını" söyleyen gözlemcilerinin değerlendirmelerini dikkate alması gerektiğini söyledi.

Zimbabve'de, iktidarın muhalefete yönelik baskıları nedeniyle 29 Mart'taki devlet başkanlığı ilk tur seçimlerini kazanan Morgan Tsvangirai, 27 Haziran'daki ikinci tur seçimlerden çekilmişti.

(İHA-İB-İB-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title