Haberler

Zimbabve'de Koleradan 36 Kişi Öldü

Ekonomik Kriz İçindeki Zimbabve'de Birçok Hastanenin Kapandığı, Bu Sırada Patlak Veren Kolera Salgınında Son Olarak 36 Kişinin Öldüğü Bildirildi.

Ekonomik kriz içindeki Zimbabve'de birçok hastanenin kapandığı, bu sırada patlak veren kolera salgınında son olarak 36 kişinin öldüğü bildirildi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Güney Afrika sınırında bulunan Beitbridge'deki yetkililer, cumadan beri yaklaşık 400 kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Beitbridge'de ciddi bir kolera salgını olduğunu ve 36 kişinin hayatını kaybettiğini belirten yetkililer, bu durumun temiz içme suyu eksikliği ve kanalizasyon sisteminden kaynaklandığını savundu.

Yetkililer, başkent Harare'de son haftalarda kolera nedeniyle 37 kişinin öldüğünü belirtirken, Harare'deki bir sivil toplum örgütü can kaybı sayısının 100'ün üstünde olduğunu iddia ediyor.

Bu arada, Harare'deki ülkenin en büyük sağlık merkezi olan ve ağır hastalar dışında kapalı bulunan Parirenyatwa Hastanesi'nde, bugün yaklaşık 200 doktor, hemşire ve diğer sağlık görevlileri protesto yürüyüşü yaptı.

Eylemci doktorların temsilcisi Simbarashe Ndoda, hükümetten hastanelerini yeniden açmalarını talep ettiklerini söyledi.

"İlaç yok, insanlar ölüyor. hükümetin bu konuları ele almasını istiyoruz" diyen Ndoda, sağlık çalışanlarının daha iyi ücret istediklerini sözlerine ekledi. Ndoada, "Bir doktor maaşıyla bir somun ekmek alınabildiği dünyadaki tek ülke. Bu, çılgınlık" diye konuştu.

Yüzde 230 milyon enflasyon oranıyla dünyanın en yüksek enflasyonuna sahip Zimbabve'de, ekonomik kriz birçok devlet hastanesinin kapanması, çöplerin toplanamaması ve su kesintileri gibi kamu hizmetlerinde sorunlara yol açıyor.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title