Haberler

Zimbabve'de Bir Denizlili

DENİZLİ'den 44 yıl önce ailesiyle birlikte Hollanda'ya giden, 19 yaşında Hollanda takımlarında futbol oynamaya başlayan, 31 yaşında antrenörlüğe başlayan Erol Akbay, Afrika ülkelerinden Zimbabve'de Premier Lig takımlarından Highlanders FC takımının teknik direktörlüğünü yapıyor.

DENİZLİ'den 44 yıl önce ailesiyle birlikte Hollanda'ya giden, 19 yaşında Hollanda takımlarında futbol oynamaya başlayan, 31 yaşında antrenörlüğe başlayan Erol Akbay, Afrika ülkelerinden Zimbabve'de Premier Lig takımlarından Highlanders FC takımının teknik direktörlüğünü yapıyor. Geçen yıl Hollanda'dan Zimbabve'ye giden Akbay'ın takımı şu an, Premier Lig'de 33 puanla 10'uncu sırada bulunuyor. Akbay, Zimbabve'nin bir futbol takımı çalıştırmak için güzel bir ülke olduğunu söyledi.

Zimbabve Premier Ligi takımlarından Highlanders FC takımında teknik direktörlük yapan Erol Akbay, Denizli'nin Baklan ilçesine bağlı Boğaziçi mahallesinde doğdu. Ailesiyle birlikte 7 yaşında iken Hollanda'ya giden Akbay, futbol hayatına 1985 yılında Hvv Hengelo kulübünde top koşturarak başladı. Achilles 29,  SV Exelcior 31, Quick 20 takımlarında oynayan Denizlili Erol Akbay, futbol yaşamına antrenör olarak devam etti. Heracles Almelo Futbol Kulübü'nün U-19 gençlik takımının antrenörlüğünü yapmaya 1999 yılında başlayan Akbay, Hvv Hengelo, Barbaros, B.W.O. ve Twello kulüplerinde çeşitli kademelerde antrenörlük yaptı. Hollanda'da antrenörlük kariyerini sürdüren Denizlili futbol adamı Erol Akbay, 2016 yılında Doğu Afrika ülkesi Zimbabve'nin Highlanders FC takımından gelen teknik direktörlük teklifini kabul ederek Afrika'ya gitti. Highlanders takımı, Akbay koçluğunda Barboursfields Stadyumu'nda Harbour City takımıyla oynadığı maçı 4-2 kazanarak ilk kupasını kazandı. İki yıldır Zimbabve'deki Highlanders FC takımını çalıştıran Akbay, sezon sonunda sözleşmesi sona erdikten sonra takımdan ayrılmayı düşünüyor. 18 takımlı Zimbabve Premier Ligi'nde 33 puanla 10'uncu sırada bulunan Highlanders FC'nin Teknik Direktörü Erol Akbay'ı taraftarlar çok seviyor. Zimbabve Milli Takımı'nı çalıştırma teklifi de alan Akbay, Hollanda dışında çalıştığı ilk yer olması nedeniyle Zimbabve'nin kendisi için yerinin ayrı olduğunu söylüyor.

Akbay, "Zimbabve'yi seviyorum. Bir futbol takımı çalıştırmak için güzel bir ülke. Koçluk yapmak için Highlanders'a gittiğim için üzülmüyorum. Çocuklara biraz Avrupa futbolu öğretmek istiyorum, çünkü istedikleri şey Avrupa futbolu" dedi.

- Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hollanda Denizli Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title