Haberler

'Zıkkım Yiyin'

Ardahan'ın ÖSS'de en son üç il arasında yer almasının yankıları sürüyor. Yörede yas ilan edilmesini isteyen Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, ''Sonuçlar açıklandığının ertesi günü Ardahanlılar beni kuzu yemeye davet ettiler, dedim ki zıkkım yiyin'' diyerek tepkisini ortaya koydu.

Ardahan'ın Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) iller arasındaki başarı oranında sonuncu olmasının yankıları sürüyor, ÖSS'deki başarısızlık Vali Selim Cebiroğlu, CHP Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Görgülü tarafından masaya yatırıldı. Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ın yörede yas ilan edilme önerisi tartışılıyor.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Korkmaz, ÖSS'deki başarısızlık nedeniyle Ardahan'da yas ilan edilmesini istedi. “Bugünü yas ilan etmemiz gerekir, bu utançtır, arabalarınıza, evlerinize, iş yerlerinize siyah kurdele asın. Gazetelerin birinci sayfası siyah olsun” diyen Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Ardahanlılar'ın bu durumdan ders çıkarması ve çözüm araması gerektiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “ÖSS sonuçları beni ağlattı. Bu durum Ardahan’da nasıl bir eğitim yapıldığını ortaya çıkarıyor, Ardahanlıların bu durum karşısında artık başkaldırıp, bugünden itibaren mutlak çözüm istemesi gerekiyor” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Korkmaz'ın çağrısına ilk destek olarak Ardahan'da günlük olarak yayınlanan Kuzey Doğu Anadolu Gazetesi'nden geldi. Gazete sahibi Selmi Yılmaz, ‘Geleceğimizi Aydınlatın’ manşetiyle gazetenin birinci sayfasını siyaha büründürdüklerini söyledi.

EĞİTİMDEKİ DURUMU CÜZZAMLI HASTAYA BENZETTİ

Korkmaz, bir esnafın kendisini “Sayın rektörüm üzmeyin kendinizi bu kadar. Gelen bir kuzu çevirelim size” dediğini aktararak, şunları söyledi:

“Hiçbir şey olmamış gibi kuzu yemeye davet ediyorlar. Zıkkım yiyin. Kuzu yemeseniz ne olur? Öğrenciler, çaresizlik içinde her yıl ‘Sonuncu oldunuz’ diye aşağılanıyorlar. Bu toplum, bu insanlar bunu kanıksamış. Ben bunu kabul etmiyorum. Fırsat eşitliği tanınırsa bizim çocuklar çok başarılı olur. Buna inanıyorum. Bunun için benim bir planım var. İstanbul Final Dershaneleri'nin sahibi İbrahim Taşel ile özel görüşüp Ardahan'a has bir program uygulamalarını isteyeceğim. Bunun için ben de maddi ve manevi katkıda bulunacağım. Buradaki çocukların gelecekte ışığa karışmalarını sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Halkımızın uyanmasını sağlayacağız. Bu bir kader değildir. Onun için siyah kurdele takılsın, yas tutulsun, gazeteler siyah çıksın istedim. Olumsuz durumun farkında olunmazsa hiçbir çözüm bulunmaz. O cüzamlı hasta gibiler. Cüzamlı hastalarda hücre çoğalması olur ama hücre çoğalmasını hissetmezler. Burunları kocaman olur, kulaklarında urlar çıkar. Uyuduklarında urları fareler yer. Bunun farkına varmazlar. Bu toplum duyarlılığını kaybettiği zaman cüzamlı hasta gibi olur. Bunun altını çiziyorum. Çocuklarımızın geleceğine karşı eğer duyarlılığımızı yitirirsek cüzamlı hastalara benzeriz ve geleceğimiz kaybolur.”

CHP'Lİ ÖĞÜT: TBMM'YE 500'E YAKIN SORU ÖNERGESİ VERDİM

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt de ÖSS'de sonuncu olmalarıyla ilgili olarak, Ardahan'daki eğitim sorunlarının çözülmesi için TBMM'ye 500'e yakın soru önergesi verdiğini hatırlattı. Ensar Öğüt, “Hayal kırıklığı yaşıyoruz. 21'inci Yüzyıl'daki bu utanç verici tabloya son verilsin. Verdiğim soru önergelerine itiraz ettiler. Ama durum ortada. Ardahan'a Fen Lisesi ve Öğretmen Lisesi açıldı. Ama öğretmen gönderilmedi. Tecrübeli ve branş öğretmenleri dururken, stajyer ve iki yıllık yüksekokul mezunlarının atamasını yaptılar. Ben buradan tüm yetkililere, hükümete ve Milli Eğitim Bakanına sesleniyorum Ardahan gibi illerin master planı çıkarılsın. Milli Eğitim Bakanlığı uzmanları, illerin fotoğrafını çeksin. Sonra eğitim sorunu çözüme kavuşturulsun” diye konuştu.

VALİ CEBİROĞLU: TÜRKİYE 116'NCISI ARDAHAN'DAN ÇIKTI

Ardahan'ın Kuzedoğu Anadolu'da bulunduğunu anımsatan Vali Selim Cebiroğlu, atandığı günden bu yana her zaman önceliği eğitime verdiğini bildirdi. Ardahan'da daha çok mecburi hizmetle gelen deneyimsiz öğretmenlerin görev yaptığını ve süre bitiminde gittiğini ifade eden Vali Cebiroğlu, öğretmen kadrosundaki istikrarsızlık yüzünden eğitimde istenilen başarıyı yakalayamadıklarını belirtti. Ardahan'da 2008- 2009 eğitim- öğretim yılında mezun olan 756 öğrenciden 708'inin ÖSS'ye girdiğini, bunlardan 68'i 165 puan barajını aşamadığına işaret eden Vali Selim Cebiroğlu, 478 öğrencinin 165- 300, 125'inin de 300'ün üzerinde puan aldığını söyledi. Velilerin de gayretli olmalarını isteyen Vali Cebiroğlu, “Yani Ardahan'da sınava girenlerden yüzde 85.17'si ÖSS'de başarı sağladı. 25’inci Piyade Tugay Komutanlığı ile ortaklaşa açtığımız Mehmetçik Dershanesi'nde yaklaşık 150 öğrenciye kurs verdik. Özgür Yılmaz, Sayısal-2 alanında ek puanlı Türkiye 116'ncısı oldu” dedi.

 

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title