Haberler

Zihinsel Engelliler Okulunda Bayram Sevinci...

Zihinsel Engelli Öğrenciler Bayram Sevinci Yaşadı.

Zihinsel engelli öğrenciler bayram sevinci yaşadı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Balıkesir İl Özel İdare Eğitim Uygulama Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen çocuk şenliğinde, bu okulda eğitim gören zihinsel, bedensel engelli otistik öğrenciler gönüllerince eğlendi. Kendi bayramlarının idrakinde olan çocukların mutluluklarını onlarla paylaşan öğretmenleri sahnede, aileleri de izlerken heyecan ve gururu birlikte yaşadı. Okul Müdürü Erhan Adilay, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 87. yıldönümünün heyecan ve mutluluğunu çocuklarla birlikte yaşadıklarını belirtti.

Değişik yaş gruplarında yüzün üzerinde öğrencinin eğitim gördüğü engelliler okulundaki bayram kutlaması tam bir şölene dönüştü. Öğretmenlerinin yaklaşık 1 aydır hazırlık çalışması yaptığı engelli öğrencilerin birbirindeng üzel gösterilerindeki performansları büyük beğeni topladı. Konuşamamalarına rağmen, "23 Nisan, Cumhuriyet, Ulusal Egemenlik" konulu şiirlerini gönüllerinden gelen sesle ifade etmeye çalışan yavrular, izleyenlerden büyük alkış aldı. Öğretmenleri eşliğinde değişik grupların sunduğu gösteriler sırasında aileler duygulanırken, mutlulukta bütün engelleri aşan çocuklar gönüllerince eğlendiler. Oynadıkları piyesler ile profesyonellere adeta taş çıkarttılar. Devlet kurumu olmasına rağmen Zihinsel Engelliler Okulu'ndaki programa davetiye takdim edildiği halde hiçbir resmi kurum ve kuruluştan bir yetkilinin katılmaması dikkat çekti.

(YU-MŞ)

27.04.2007 18:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title