Haberler

Zihinsel Engelli Kıza Tecavüz Davası

Asarcık İlçesi'nde, Ailesiyle Birlikte Oturan Zihinsel Engelli 21 Yaşındaki F.k.'ya Tecavüz Etmek Suçundan Tutuklu Yargılanan 57 Yaşındaki Musa K., İlk Kez Hakim Karşısına Çıktı.

Asarcık İlçesi'nde, ailesiyle birlikte oturan zihinsel engelli 21 yaşındaki F.K.'ya tecavüz etmek suçundan tutuklu yargılanan 57 yaşındaki Musa K., ilk kez hakim karşısına çıktı. Genç kıza elini bile sürmediğini iddia eden Musa K., ''Ben cinsel ilişkiye giremiyorum. Bana iftira atılıyor'' dedi. Psikolog eşliğinde başına gelenleri anlatan F.K. ise ''Musa amca beni ormana götürüp zorla ilişkiye girdi. Onun haricinde 5 kişi daha bana tecavüz etti'' dedi.

Asarcık İlçesi Ömerli Köyü'ndeki olay geçen yıl Eylül ayında ortaya çıktı. İddiaya göre, F.K., hayvan otlatırken 4 çocuk babası olan komşuları Musa K. yanına geldi. Genç kızı kandırıp ormanlık alana götüren Musa K., burada F.K.'ya tecavüz ederken, köylüsü S.K. adlı kadına yakalandı. S.K.'nın durumu köy muhtarına ve ailesine bildirmesi üzerine jandarma tarafından gözaltına alınan Musa K.'nın yaklaşık bir yıldır F.K.'ya defalarca tecavüz ettiği ortaya çıktı. Bunun üzerine nöbetçi mahkemeye çıkarılan Musa K., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Musa K., kendisine iftira atıldığını söyleyerek, ''Bu kızın babası ile amca çocuklarıyız. F.K. akli dengesi bozuk olduğu için sürekli evden kaçar. Söylenen şeylerin hiçbirini yapmadım. Kendisine elimi bile sürmedim. Cinsel ilişkiye giremiyorum'' dedi.

Duruşmaya katılan ve psikolog eşliğinde ifade veren F.K. ise sanığın kendisini kandırarak zorla cinsel ilişkiye girdiğini söyledi. F.K., ''Hayvan otlatırken, Musa amca yanıma geldi. Sana bir şey söyleceğim diyerek beni ormanlığa götürdü. Burada beni yere yatırdı ve öptü. Elinden kurtulmak istedim. Ama başaramadım. Sonra bana tecavüz etti. Bu olaydan sonra 4 kez daha benimle zorla ilişkiye girdi. Musa amcadan başka köyde oturan 5 kişi daha bana tecavüz etti'' diye konuştu.

Duruşmaya katılan genç kızın babası Şerif K. ise sanık Musa K.'dan şikayetçi olduğunu belirterek, ''Kızıma tecavüz eden diğer kişileri de savcılığa şikayet ettim. Akli dengesi bozuk olduğu için kızımdan faydalanıyorlar'' dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığını gözönüne alarak Musa K.'yı tutuksuz yargılanmak üzere tahliye ederken, gelmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title