Haberler

Zihinsel Engelli Gençle Evlendirilen Kız Canına Kıydı

Güncelleme:

Mahsun Kırmızıgül'ün son filminin senaryosuna benzer bir olay Diyarbakır'da yaşandı, ancak sonu dram oldu. Zihinsel engelli gençle evlendirilen genç kız canına kıydı.

Zihinsel engelli genç ile görücü usulüyle evlendirilen 17 yaşındaki Delal Satıç, gördüğü şiddete dayanamayarak baba evine geri döndü ve 18 gün sonra intihar etti.

10 BİN LİRA BAŞLIK PARASI VERDİLER

Habertürk'ün haberine göre, Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Terdöken Köyü'nde yaşayan 17 yaşındaki Delal Satıç, 3 ay önce görücü usulüyle Bismil İlçesi'nin Yukarıdarlı Köyü'nde yaşayan zihinsel engelli Serhat D. (22) ile 10 bin lira başlık parası karşılığında evlendirildi.

KARDEŞLERİNİ ARADI AMA...

Evlendikten sonra kocasının zihinsel engelli olduğunu fark eden Delal'in hayalleri suya düştü. İddiaya göre DEDAŞ ekiplerinin evdeki kaçak elektriği yakalaması üzerine kayınpederi Kadri D., genç kıza hakaret edip fiziki şiddet uyguladı. Telefonla gizlice kardeşlerini arayan Delal, kocasının "zihinsel engelli olduğunu, aynı yatağa girmekten korktuğunu, evlendiği için çok pişman olduğunu ve kayınpederinin kendisini tekme tokat dövdüğünü" anlattı.

BOĞAZI KESİLMİŞ HALDE BULDULAR

Delal, kardeşlerini, anne ve babasının üzülmemesi için yaşadıklarının onlara yansımaması konusunda tembihledi. Olayı haber alan Sabiha ve Mahmut Satıç, gittikleri köyde kızları Delal Satıç'ın boğazı kesilmiş bir vaziyette odada kanlar içinde buldu. Hastaneye kaldırılan kızın boğazına dikiş atıldı. Jandarma karakolunda ifade veren Delal Satıç, kayınpederi Kadri D.'nin kendisine şiddet uyguladığını ve jiletle boğazını kestiğini öne sürdü. Jandarma genç kızı babaevine teslim etti.

ÖLDÜ DİYE EVE GETİRİLDİ

Ancak Delal'in evliliğinin 18'inci gününde babaevinde girdiği odada pompalı tüfekle kalbine ateş ederek canına kıydığı belirtildi. Evden gelen silah sesiyle odaya giren anne Sabiha ve baba Mahmut kızlarını kanlar içerisinde gördü. Hastaneye götürülmek istendi ancak köy çıkışında öldüğüne kanaat getirilmesi üzerine olayın yaşandığı odaya bırakılarak güvenlik güçlerine haber verildi. Yapılan otopsi ve incelemenin ardından Delal, gözyaşları arasında toprağa verildi. Hazro Cumhuriyet Başsavcılığı, Delal Satıç'ın ölümüyle ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Olayın cinayet olma ihtimaline karşı el svapları alındı. Laboratuvardan gelecek sonuçlara göre Delal'in ölümüne sebep olan kişiler hakkında dava açılacak.

KAYINPEDER: OLAN 80 BİN LİRAMIZA OLDU

Kayınpeder Kadri D. ise, "Oğlum raporlu olduğu için askere alınmayınca evlendirdik. Bacanağımın aracılığıyla Delal'i bulduk. Ailesiyle anlaşınca kızı isteyip 80 bin lira masraf ederek düğün yaptık. Gelinimizin neden intihar ettiğini bilmiyorum. Evde küçük sorun yaşanmış olsa da kendi boğazını kendisi jiletle kesmiştir. Bu ölüm olayından sonra biz hem manevi, hem de maddi olarak çok mağdur olduk. Adaletten kaçmıyoruz. Varsa bir suçumuz araştırılsın" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Diyarbakır Habertürk Bismil Hazro Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (105)

FATMA GmobilWeb@haberler.com:

KÜRTLER BÖYLEDIR IŞTE GÖRÜLEN KÖY KILAVUZ GEREKIRMI KÜRDE AŞ IŞ YOK VERMEYIN

14
28
yanıtYanıtla
sedat t:

fatma öyle diyorsunda böyle olaylar batıdada oluyor mesala izmirde kızı zorla evlendirmek içn damada kızı tecavüz ettirdiler sadece kız enlenmek istemediği için yani irkla alakası yok bu cehaletten kaynaklayan birşeydir

yanıt10
yanıt1
tuba:

saçmalama. birinin cehaletini tüm kürtlere mal etmekle ondan daha çok cahilleşiyorsun

yanıt11
yanıt1
derya.m@m.m:

Izmirde kucuk bir kiz hatirladigim kadariyla daha bir kac yasindaydi babasi tarafindan tecavuze ugramisti.bunun icin tum Turk arkadaslari mi kinayalim

yanıt3
yanıt0
DENİZ:

Genelleme yapmayın. Yanlış yapıyorsunuz. Kızlarını göz bebeği gibi koruyan çok Kürt arkadaş tanıyorum, Dünyayı verseniz istemediği biriyle kızını evlendirmez.

yanıt4
yanıt1
gökan:

pis kör cahil sen niye ölmedin hem kızı kandırıp oğlunun durumunu gizlemiş hem de gencecik kızın arkasından giden seksen bin liraya üzülüyor hayvan

31
0
yanıtYanıtla
s.eda:

siz insan mısın ? bu nasıl bir vahşet bile bile lades yapar gibi . . Rabbim size vicdan versin 10 bin lira için değer mi o kız çoçuğunu bu hallere sokmaya. YAZIK. . .

28
0
yanıtYanıtla
yeter artıkMobil-ANDROID:

80000 TL ve sen yerin dibine girin inşallah

24
1
yanıtYanıtla
DENİZ:

Yazık, günah değil mi? Kızını para karşılığı eşya gibi, önüne kim çıkarsa ona satıyorsun? Allah; O bölgedeki genç kızlarımızı, bu zihniyette olan baba müsveddelerinden kurtarsın.

24
1
yanıtYanıtla
kadının adı yok:

Bu olayın tek suçlusu Kızın ailesi 10 bine sat araştırmadan küçücük çocuğu evlendir olacağı bu

22
1
yanıtYanıtla
Tüm 105 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title