Haberler

Zigana'daki Çığ

Gümüşhane ile Trabzon il sınırındaki Zigana Dağı'nda 6 yıl önce çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 dağcı, Gümüşhane'de anıldı

Torul ilçesindeki Zigana Gümüşkayak Tesisleri'nde bir araya gelen Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) yetkilileri ile Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) ve Gümüşhane Dağcılık Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyeleri, 25 Ocak 2009'daki çığda hayatını kaybeden TEDAK üyesi 10 dağcıyı anmak amacıyla yaklaşık 3 kilometre yürüdü.

Yürüyüş, ölen dağcılar için Gümüşhane Valiliğince Zigana Dağı'nda yaptırılan anıtın önünde sona erdi. Yürüyüşün ardından, anıt önünde tören düzenlendi.

Törene, Gümüşhane Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Torul Kaymakamı Recai Karal, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, TDF Başkanı Alaattin Karaca, TEDAK Başkanı Sevgi Gültekin, GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, kurum müdürleri ve hayatını kaybeden dağcıların yakınları ile dağcılar katıldı.

Anıta çelenk bırakılarak, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşan TDF Başkanı Karaca, dağların güzelliklerinin ve çekiciliğinin yanı sıra büyük risklerinin bulunduğunu belirtti.

Karaca, 6 yıl önce dağların oluşturduğu risklerin bir tanesinin Zigana'da yaşandığını anımsatarak, "Turizm elçiliği yapan 10 arkadaşımız, bu bölgede kopan bir çığla aramızdan ayrıldılar. Bize düşen görev ise bu olaydan ders almak ve bu arkadaşlarımızı unutmamaktır" dedi.

Dağların zorluk derecesini bilerek, doğada gezen, dağda olan herkesin çığla nasıl mücadele edeceğini, çıkacak zorlukları nasıl aşacağını bilmesi gerektiğini ifade eden Karaca, çığın dağcıların korkulu rüyası olduğunu kaydetti.

Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009'da yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 kişi çığ altında kalmıştı. Olayda, dağcılardan Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsaoğlu, Dursun İnan ve Hüsniye Sarıbıyık hayatını kaybetmişti. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Alaattin Karaca Gümüşhane Torul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title