Haberler

Zifte Bulanmış Yavru Kedi Hayata Döndürüldü

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde zifte bulanıp çöp konteynırına atılan yavru kedi, belediye veteriner ekiplerince hayata döndürüldü.

Evka 2 Mahallesi'nde yaklaşık bir ay önce iki genç, çöp konteynerinin içinde zifte sıvanıp çöp poşetinin içine konulmuş yavru kedi buldu. Gençler minik kediyi hemen Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne getirdi. Tamamen zifte bulanmış 2 aylık yavru kediyi temizlemek için belediye veterinerleri yoğun emek harcadılar. Kediye zarar vermemesi için temizlik maddesi olarak hiç bir kimyasal madde kullanmayan veterinerler iki gün boyunca kediyi zeytinyağı kullanarak ve ılık suda zeytinyağlı sabunla yıkayarak zifti temizlediler. Ziftin kuruduğu bölgelerde ise tüyleri tıraşladılar.

GÖZLERİ KAPANDI, ENFEKSİYON OLUŞTU

Ancak ziftten dolayı gözleri kapanan ve zift yanığından dolayı karın bölgesinde enfeksiyon oluşan minik kediyi daha iyi tedavi etmek için belediye veterineri İdil Deniz Onat hayvanı evine götürdü. Evinde bir hafta çok iyi bakılan minik kedinin önce gözleri açıldı ardından tüm yaraları kapanarak enfeksiyon tamamen iyileşti. Kesilmiş bölgelerde tüyleri de çıkan yavru kedi daha sonra Veteriner Onat tarafından doğal ortamına bırakıldı. Minik kedi artık kendi yaşıtında olan başka yavru kedilerin arasında yaşıyor.

SIK SIK KONTROL EDİLİYOR

Doğal ortamda kediyi sık sık kontrole giden ve aşılarını yapan Veteriner Onat, "Bize geldiğinde çok kötü durumdaydı. Çok korkmuştu. Her yeri zift içindeydi. Müdahale edilmeseydi kısa süre içinde ölecekti. Hemen müşahede altına aldık. Aslında zifti yoğun kimyasal maddelerle temizleyebilirdik ancak biz kediye zarar vermemesi için hiçbirini kullanmadık. Bebek bakımı gibi çok hassas davrandık. İki gün boyunca zeytinyağı sürerek ve ılık suda zeytinyağlı sabun kullanarak kediyi temizledik. Zifti temizledik ancak sıcak zift kedinin karın bölgesinde yanık oluşturmuştu. Gözleri de ziftten dolayı kapanmıştı. Ben de daha iyi bakabilmek için kediyi evime götürdüm. Bir hafta boyunca kediye evimde baktım. Önce gözleri açıldı ardından yaraları kapanarak tamamen iyileşti. Sonra kediyi diğer kedilerin yanına bıraktık. Kedi şimdi kendi doğal ortamında kendi yaşıtları ile birlikte yaşıyor. Kedinin iyileşmesi hepimizi çok mutlu etti. Sık sık kontrole gidiyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title