Haberler

Zıco: "Sonuçtan Çok Memnunum"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Sivasspor'u 1-0 Yenerek 3 Puanı Aldıkları İçin Çok Mutlu Olduğunu Belirterek, 'Sonuçtan Çok Memnunum. Futbolcularım Çok İyi Mücadele Etti' Dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Sivasspor'u 1-0 yenerek 3 puanı aldıkları için çok mutlu olduğunu belirterek, ''Sonuçtan çok memnunum. Futbolcularım çok iyi mücadele etti'' dedi.

Zico, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, futbolcularının kendilerine verilen görevleri iyi yaptığını belirterek, ''Kanatları iyi kullandık. Savunmada da iyiydik. Sonuçta da bu skora ulaştık. Futbolcularımı kutluyorum'' diye konuştu.

Savunma oyuncularının sarı-kart görmesiyle ilgili olarak yöneltilen bir soru üzerine Zico, şunları söyledi:

''Bugün tüm oyuncularım hırslı oynadılar. Rakip forvetler çok hareketliydi. Bu tip oyunculara karşı kart görmek doğaldır. Savunma oyuncularım kart görmelerine rağmen hırslarından bir şey kaybetmeden mücadelelerini sürdürdüler ve sonuca büyük katkıları oldu. Yalnız bu kart kriterlerinde bir standart olmalı. Bunu sadece Türkiye için söylemiyorum, dünyada da bu geçerli. Pozisyon eğer kırmızı kartsa direkt kırmızı kart gösterilmeli. Önce sarı kart, sonra kırmızı kart gösterilmemeli.''

Brezilyalı teknik adam, bu akşam tribünlerden zaman zaman tepki alan Sırp golcü Mateja Kezman'a sahip çıktı. Kezman'ın bu akşam iyi oynadığını vurgulayan Zico, şöyle devam etti:

''Kezman, her ne kadar son vuruşlarda etkili olamasa da her zaman gol pozisyonlarının içindeydi ve 'Ben buradayım' diyordu. Ayrıca golün de ortasını o yaptı. Bazen forvetler gününde olmayabilir ama önemli olan forvet oyuncusunun pozisyona girmesidir. Bugün atamaz, yarın atar. Kezman bu akşam yapması gereken her şeyi yaptı. Sadece son vuruşlarda biraz etkisizdi. Sonuçta Kezman bu akşam gol şansı buldu ama atamadı. Bugün çok iyi maç çıkardı.''

-''Fatih Tekke gelirse hoş gelir''-

Arthur Zico, Fenerbahçe'ye transferi gündemde olan milli futbolcu Fatih Tekke ile ilgili bir soru üzerine, ''Her zaman olduğum gibi size karşı dürüst olayım. Fatih'i oynarken görmedim. Sadece aldığım bilgiler doğrultusunda çok kaliteli bir oyuncu olduğunu öğrendim'' dedi.

Bu konuda ne Fatih ile ne de yönetim ile bir görüşmesinin olmadığını vurgulayan Brezilyalı çalıştırıcı, ''Tercümanım Samet bana gerekli bilgileri verdi. Yorumlar yaptı. Kaliteli bir oyuncu olduğunu ve iyi golleri olduğunu biliyorum. Gelirse kadromuza hoş gelir. Fakat şu anda bir yorum yapmanın anlamı yok. Çünkü herhangi bir gelişme yok'' ifadelerini kullandı.

-''Roberto Carlos'un gördüğüm ilk kafa golü''-

Zico, Brezilyalı yıldız Roberto Carlos'un Sivasspor'a karşı attığı ve galibiyeti getiren kafa golüyle ilgili olarak, ''Roberto Carlos'un benim gördüğüm ilk kafa golüydü'' dedi.

Brezilyalı çalıştırıcı, Roberto Carlos'un gollerini genelde ceza sahası dışından şutlarla attığını belirterek, ''Carlos kafayla gol atmışmıydı bilmiyorum. Benim gördüğüm ilk kafa golüydü. Daha önce söylediğim gibi, Carlos bir kurtarıcı değil ama kaliteli bir oyuncu. Biz onun üzerine kurtarıcı rolü yüklemedik. Umuyorum bundan sonra da bu akşamki gibi faydalı olur'' şeklinde konuştu.

Zico, Appiah'ın Gana Milli Takımı'nın Senegal ile yaptığı milli maç için İngiltere'ye gitmesiyle ilgili yöneltilen bir soru üzerine de, ''Appiah ile konuştum. Gitmek istediğini söyledi. Ben 4 sene Japonya Milli Takımı'nda görev yaptım. Bir oyuncu milli takıma çağrıldığı zaman, her zaman gitme hakkı vardır. Aurelio da milli takıma gidip kendini gösterdi, Appiah da öyle yaptı. Tedavisi devam ediyor. Umuyorum bir süre sonra aramıza dönecek ama süre hakkında bir şey söyleyemem" dedi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Anderlecht'i eleyeceklerini ifade eden Brezilyalı çalıştırıcı, ''Eğer istersek, mücadele edersek, oradan turla döneceğimize inanıyorum. Ben futbolcularıma her zaman olduğu gibi yine güveniyorum. Aurelio bugün normal idmana başladı ve maç gününe kadar durumuna bakacağız. Serdar da sakatlık geçirdi bu akşam. Çarşamba gününe kadar Anderlecht maçı kadromuz şekillenir'' diye konuştu.

Zico, bir gazetecinin, ''İkinci yarıda futbolcularınız herhalde yorgunluktan dolayı oyundan düştü. Neden oyuncu değiştirmediniz?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Oyunda etkimizin kaybolması yorgunluktan değildi. Sivasspor biraz daha fazla oyuna ağırlığını koydu. Maç içerisinde 90 dakika Fenerbahçe oyuna hakim olacak diye bir şey yok. İyi olduğunuz anlarda şansları değerlendirirseniz, maçı kazanırsınız. Biz son dakikalarda da birçok gol pozisyonu yakaladık'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title