Haberler

Zıco'nun Basın Toplantısı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Yarın Deplasmanda Hollanda'nın Psv Eindhoven Takımıyla Yapacakları Maçta Sahaya Galibiyet İçin Çıkacaklarını ve Kendi Oyunlarını Rakibe Kabul Ettirmeye Çalışacaklarını Belirtti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarın deplasmanda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla yapacakları maçta sahaya galibiyet için çıkacaklarını ve kendi oyunlarını rakibe kabul ettirmeye çalışacaklarını belirtti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, maçın oynanacağı Philips Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi. PSV Eindhoven maçında sahaya galibiyet için çıkacaklarını belirten Zico, "Şampiyonlar Ligi'nde oynanan maçlar dikkat, ciddiyet, saygı, azim ve kararlılık istiyor. Bunlardan hiçbiri oynadığınız sürece eksik olamaz. Rakibimizin özellikle kendi sahasında oynadığı maçlarda belli bir ortalaması var. Aynı Fenerbahçe'nin kendi sahasında olduğu gibi. Oyun tarzımızda değişiklik olmayacak. Sahaya galibiyet

için çıkacağız ve rakibimize kendi oyun tarzımızı kabul ettirmeye çalışacağız" diye konuştu. PSV Eindhoven'da sadece golcü Koevermans'a değil, bütün oyunculara ayrı önlem almaları gerektiğini ifade eden Zico, Şampiyonlar Ligi gibi bir kulvarda sadece bir futbolcuya odaklanarak, diğerlerini unutmanın doğru olmadığını vurguladı.

Sırp golcü Kezman'ın sakatlığı nedeniyle Eindhoven'a getirilmediğini, bunun altında kesinlikle başka bir nedenin olmadığını belirten Zico, yarınki maçta sahaya çıkacak kadroyu belirlediğini, ancak daha önlerinde bir antrenman bulunduğu için açıklamak istemediğini kaydetti. Fenerbahçe'de güzel futbol oynatmayı tercih ettiğini söyleyen Brezilyalı teknik adam, "Oyuncularım hangi ülkeden olursa olsun sahada göze hoş gelen futbol oynatmak istiyorum. Bir takımda Brezilyalı veya başka ülkeden çok sayıda

futbolcu olması o ülkenin futbol tarzını benimseyeceği anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

Amaçlarının herzaman daha iyiye gitmek olduğunu belirten Zico, "Ligde kaybetmememiz gereken puanları kaybettik. Her ne kadar biraz gerideysek de iddiamızı sürdürüyoruz. Şampiyonlar Ligi için de iddiamız sürüyor. Hedefimiz daha iyiye gitmek" dedi. Türkiye'deki meydana gelen son terör olaylarıyla ilgili soru üzerine Zico, Türk halkının acısını paylaştığını belirterek, "Bu insanları sokakta başları öne eğik gördükçe mutsuz gördükçe, her ne kadar Türk olmasak da bizi de içimizden yaralıyor. İnsanlar barış

için, sevgi için bu dünyaya geliyor. Böyle durumlar bütün insanların içini acıtıyor. İnşallah kısa zamanda çözüm bulunur ve insanlar başları eğik şekilde sokakta yürümek zorunda kalmaz" diye konuştu.

(İY-İY-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title