Haberler

Zico: Eleştirileri Kafama Takmıyorum

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Hayatının En Anlamlı Günlerini Yaşadığını Ancak Şampiyonluğun Kolay Olmadığını Söyledi. Oğullarının Kendisini Çok Fazla Eleştirdiğini Belirten Brezilyalı Çalıştırıcı, "Dışarıdan Gelen Eleştirileri Fazla Kafama Takmıyorum" Dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, hayatının en anlamlı günlerini yaşadığını ancak şampiyonluğun kolay olmadığını söyledi. Oğullarının kendisini çok fazla eleştirdiğini belirten Brezilyalı çalıştırıcı, "Dışarıdan gelen eleştirileri fazla kafama takmıyorum" dedi.

Zico, Fenerbahçe TV'de katıldığı "Şampiyonlar Konuşuyor" programında yaptığı açıklamada, Türk futbolunu, Türkiye'ye gelmeden önce de takip ettiğini ve bu nedenle geldiğinde kendisini şaşırtan bir şey olmadığını söyledi.

Türk futbolunun, kendisini sürekli geliştirmeye müsait bir yapısı olduğunu, Fenerbahçe'nin de Türk futbolunun en büyük, en değerli yapı taşlarından biri olduğunu vurgulayan Zico, "Fenerbahçe'nin hedefi, Avrupa'da ve dünyada adını en üst düzeyde duyurmak. Fenerbahçe gibi bir camianın başka bir hedefi olamaz. İnanıyorum ki önümüzdeki zamanlar, hem Fenerbahçe, hem Türk futbolu adına daha iyi olacak" diye konuştu.

Turkcell Süper Lig'de birbirinden güçlü takımlar bulunduğunu, dengenin yüksek dozda olduğunu ve dengelerin birbirinden fazla sapmadığını ifade eden Zico, böyle bir ligden başarıyla ayrılmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

"KENDİME VE ÇALIŞTIĞIM İNSANLARA GÜVENDİM"

Teknik direktör Zico, saha içinde ve dışında zorluklarla uğraşırken, her zaman kendilerine güvendiklerini ve kendilerine saygılarını kaybetmediklerini belirterek, “Özellikle zor anlarda, kendinize duyduğunuz güven çok önemlidir. İşler ne zaman zor olursa, o zaman kendinizden bir şey daha katmanız gerektiğini, elinizden gelenin daha fazlasını yapmanız gerektiğini anlayabilirsiniz. Bizim işimiz de kolay olmadı. Bir sürü zorluğa rağmen kararlılığımızı sürdürdük ve sonunda istediğimize ulaştık" dedi.

Şampiyonluğa giden yolda hiçbir zaman şüphe duymadığını ifade eden Zico, “Zor anlarımız oldu, ancak üstesinden gelmek için her şeyi yaptık. Kendime ve çalıştığım insanlara her zaman güvendim. Ligin gidişatına ve o anda yapılan maçlara göre, önemli olan bizim bir düzeni oturtup, lider olduğumuz zamanlarda lider gibi davranmaktı. Ligin sonu yaklaştıkça gerginlik artar. Önemli olan, bu tip durumları kontrol edebilmektir. Puan farkı da bunun içinde yer alır. Biz takım olarak bu kontrolü sağladık” diye konuştu.

"GÜVENE DAYALI İLİŞKİ"

Fenerbahçe'deki tesisler ve çalışma ortamının, kazanılan başarıda payı olduğunu anlatan Zico, kulüp yönetimi ile de aralarında saygı ve güvene dayalı bir ilişki bulunduğunu söyledi.

Yönetimin, sezon içinde kendilerine her türlü desteği sağladığını ve zor zamanlarında yanlarında olduğunu belirten Brezilyalı teknik adam, “Özellikle başkanımız ile yaptığımız görüşmelerde, sürekli fikir paylaşımında bulunduk. O bize fikirlerini sundu, biz ona fikirlerimizi sunduk. Bize her zaman güvendiklerini gösterdiler, ben de onlara saygımı, güvenimi sonuna kadar belli ettim. Bu başarıyı yakalamamızda onların payı çok büyüktür” dedi.

Kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a, kendisine sağladığı rahat çalışma ortamı dolayısıyla teşekkür eden Zico, şöyle devam etti:

"Başkanımızla oturup konuştuğumuzda, her zaman saygısını gösterdi ve rahat bir çalışma olanağı sundu. Yaptığı yorumlarla, verdiği desteklerle, benim işimi yapabilmemi sağladı. Bu yüzden ona teşekkür etmek istiyorum. Zaten bunu saha içindeki futbolcularımız da hissediyorlar ve bu bize çok büyük bir rahatlama ve verimlilik sağlıyor.

Ben her zaman, bir aile dendiğinde, ailenin bir bütün olması gerektiğini ve herkesin birbirini sevip sayması gerektiğini aklıma getiririm. Bu iş hayatında da aynı şekildedir. Çalışma arkadaşlarımın, benimle birlikte çalışan, her gün yüzüme bakan insanların da işini yaparken zevk alması, benim için çok fazla önemlidir. Önemli olan, insanların yaptığı işten zevk alması. Ben ailemden böyle gördüm. Ailemde herkes birbirine bağlıydı. Çok sıcak bir aile ortamım vardı. Şu andaki aile ortamım da öyle. Çocuklarım beni her zaman ararlar, özellikle maçlardan önce ve sonra. Fakat oğullarım ile ilgili bir sorunum var. Beni çok fazla eleştiriyorlar. Ben dışarıdan gelen eleştirileri fazla kafama takmıyorum. Beni daha fazla etkileyen, özellikle çocuklarımın maçlardan sonra yaptığı 'Baba niye bu oyuncuyu oyundan çıkarmadın', 'Neden bu oyuncuyu oyuna koymadın', 'Niye böyle yapıyorsun? Biz seni anlamıyoruz' gibi yorumlar. Böyle olunca, insan evin içerisinde çok fazla bunalıyor ama tabii hepsi babalarının iyiliği için bunları söylüyorlar. Bunları anlıyorum.

Şampiyonluğu önceden garantilediğimiz için, özellikle son Ankaragücü maçında stadımızdaki güzel ortamı onların da görmesi adına bütün ailem buraya gelecek ve ailece duygusal anlar yaşayıp mutluluğumuzu bütün camia ile paylaşacağız."

"UEFA KUPASI'NDA FİNALLERDE OYNAYABİLİRDİK"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, bu sezon UEFA Kupası'nda finallerde oynayabilecek bir kadroya sahip olduklarını, ancak bunu başaramadıklarını söyledi.

Zico, “Özellikle ben, UEFA Kupası'nda, finallerde oynayabileceğimizi, çeyrek final, yarı final ya da finallerde oynayabilecek bir kadromuz olduğunu düşünüyorum.. Bunu yapabilirdik ama başaramadık. UEFA Kupası'nda şu anda finallerde olan takımlara baktığımızda, hiçbiri için, Fenerbahçe'den daha iyi oynadığını ya da daha iyi bir kadroya sahip bulunduğunu söyleyemeyiz” dedi.

Zico, UEFA Kupası'nda mücadele eden birçok ekipten daha iyi bir kadroya sahip bulduklarını vurgularken, “Bence biz, UEFA Kupası'nda daha iyi bir sonuca imza atabilirdik, olmadı, ama bu kupada daha fazla ileri gitseydik, bana göre, özellikle de ikinci yarının başındaki sakatlıklardan dolayı ligdeki şampiyonluğumuz zora girebilirdi” şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title