Haberler

Zico: 'Benim İçin Fenerbahçe'de Kalmak Zor'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Turkcell Süper Lig'de 2007 -2008 Sezonunda 2. Olan Takımında Yeni Sezonda Kalmasının Kendisi İçin Zor Olacağını Açıkladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Turkcell Süper Lig'de 2007-2008 sezonunda 2. olan takımında yeni sezonda kalmasının kendisi için zor olacağını açıkladı.

UEFA'nın internet sitesinde kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Zico, bugüne kadarki konuşmaların iyi olmadığını belirterek, teknik yönetimle ilgili kimi sorunlar olduğunu ve tüm bunların, sözleşmesinin sona ermesinden 15 gün önce gündeme gelmesinden dolayı biraz üzüldüğünü söyledi.

Fenerbahçe'deki transfer dedikodularına ilişkin soruları yanıtlamayan Zico, takımın ihtiyaçlarının ne olduğuna dair bir rapor hazırladığını, ancak bu konuda hiçbir şey tartışmadıklarını söylemekle yetindi.

Brezilyalı çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin, Galatasaray maçı öncesinde avantajlı durumda olmasına karşın ligde şampiyon olamamasının asıl nedeninin ne olduğu biçimindeki soruyu da, takımının, sezonun başında sakatlık sorunları olduğunu ve ayrıca Avrupa Şampiyonlar Ligi ile meşgul olduklarını hatırlatarak, ilk maçlarda çok puan yitirdiklerini ve bunun da şampiyonluğun kaçmasına neden olduğunu söyledi.

Roberto Carlos'un, sezonun en kritik zamanında sakatlandığını, Appiah'ın ise çok az maçta forma giydiğini hatırlatan Zico, ancak sonuçtan memnun olduğunu belirterek, ''Galatasaray'a yenilmenin utanılacak bir tarafı yok'' dedi.

Türk basının, diğer basınlardan farklı olmadığını da değinen Zico, biraz abartmasına karşın Türk basınıyla sorun yaşamadığını kaydetti.

Fenerbahçe'nin, UEFA Kupası'nı kazanan Galatasaray'dan daha iyi bir performans gösterip göstermediği konusunda Zico, o dönemde Galatasaray'ın maçlarını izlemediğini, ancak bu takımın bu kupayı kazandığını söyledi. ''Aynı kupada mücadele ediyor olsaydık kıyaslamak doğru olurdu. Fenerbahçe, olanlardan gurur duymalı'' diyen Zico, takımının Avrupa Şampiyonlar Ligi finalistlerinden birine yenildiğini hatırlattı.

Fenerbahçe'nin geride kalan sezonda hem Türkiye hem de Avrupa maçlarındaki eksikliği konusunda Zico, ''Fenerbahçe'nin daha fazla deneyime ihtiyacı var. Ne denli güçlü takımlarla oynarsanız o denli deneyim kazanırsınız. Kulübün belki de daha cesur yolları düşünmesi gerekir. Ancak öğrenmek için zaman var'' diye konuştu.

Fenerbahçe ile Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynamanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Zico, Türk taraflarının tutkulu olduğunu, ancak kimi zaman kontrol dışına çıktıklarını kaydederken, ''Brezilyalı teknik direktörlerin Avrupa'da iyi olmaları çok önemli'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title