Haberler

Zıbıncı Mescidi Restore Ediliyor

İzmit'in tarihi değerlerini İzmitlilerle yeniden buluşturan İzmit Belediyesi bu konudaki çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor.

İzmit'in tarihi değerlerini İzmitlilerle yeniden buluşturan İzmit Belediyesi bu konudaki çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor. İzmit genelinde pek çok restorasyon çalışmasını tamamlayan belediye, Osmanlı Dönemi'nde yapılan Zıbıncı Mescidi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak ve incelemelerde bulunmak amacıyla Zıbıncı Mescidi'ni ziyaret eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit'in tarihine sahip çıkmak için önemli adımlar attıklarını dile getirdi. İzmit'te özellikle Osmanlı Dönemi'nden kalma pek çok eserin olduğunu hatırlatan Doğan, "Portakal Mescidi, Saatçi Ali Efendi Konağı, Yeşil Konak, Sirkeci Konağı,İlbey Konağı, Süleymanpaşa Hamamı, Yalı Cami, Akçakoca Cami, İmaret Cami ve pek çok çeşmenin restorasyon çalışmaların tamamladık. Şimdi de şehrimizdeki Osmanlı Dönemine ait önemli mescitlerden birisi olan ecdat yadigarı Zıbıncı Mescidimizin restorasyonunu yapacağız. Bundan sonra da şehrimizin tarihi dokusunu korumak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. İzmit Belediyesi olarak tarihine sahip çıkıyoruz" dedi.

İzmit'in en eski mahallerinden birisi olan Veliahmet Mahallesi'nde Zibuni Vakfı tarafından inşa edinen Zıbıncı Mescidi'nin, Osmanlı Dönemi'nde şehrimizde birçok yerde yapılan mahalle mescitlerinin önemli örneklerinden olduğuna vurgu yapan Başkan Doğan restorasyon çalışmasının 10 ay içinde tamamlanacağını dile getirdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title