Haberler

Zeytinyağında 'prim' yolsuzluğu operasyonunda gözaltına alınan 58 şüpheli serbest

Güncelleme:

AYDIN merkezli İzmir, Antalya ve İstanbul'da polis ekiplerince, zeytinyağında 'prim' yolsuzluğu yapıldığı iddiasıyla dün sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 58 şüpheliden 56'sı polisteki ifadelerinin ardından bugün savcılık talimatıyla serbest kaldı.

AYDIN merkezli İzmir, Antalya ve İstanbul'da polis ekiplerince, zeytinyağında 'prim' yolsuzluğu yapıldığı iddiasıyla dün sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 58 şüpheliden 56'sı polisteki ifadelerinin ardından bugün savcılık talimatıyla serbest kaldı. Adliyeye sevk edilen Söke Ticaret Odası Başkanı N.S. ile oğlu T.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aydın Söke'de faaliyette olan zeytinyağı sıkım fabrikalarında, iddiaya göre, üreticilerden elde edilen miktar ile kesilen faturalara yansıyan miktar arasında fark olduğu ihbarı üzerine devletten daha fazla zeytinyağı primi almak için üretimin üzerinde zeytinyağı sıkım faturası kestirildiği belirlendi. Bunun üzerine Söke Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve Söke Kaçakçılık, Mali ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, kırsal Bağarası Mahallesi ve çevresinde bulunan fabrikalardaki kayıtları incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde sıkımı yapılan zeytinlerin çok fazla üzerine sıkım yapılmış gibi fatura kesilip prim dosyalarına eklendiğini belirleyen polis, soruşturmayı derinleştirdi.Bunun üzerine dikkat çeken dosyaları inceleyen ekipler, devletten daha fazla prim adı altında destek alınması amacıyla birçok dosyada usulsüzlük yapıldığını tespit etti. Polis ekiplerince Aydın, İzmir, Antalya ve İstanbul'da belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Söke Ticaret Borsası Başkanı N.S. ve oğlu T.S.'nin de aralarında bulunduğu 58 şüpheli gözaltına alındı. 56 şüpheli polisteki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest kaldı. Adliyeye sevk edilen Söke Ticaret Odası Başkanı N.S. ile oğlu T.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Antalya Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title