Haberler

Zeytinyağı İhracatta Gözünü Zirveye Dikti

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Nedim Güreli, Türkiye'nin 650 Bin Ton Zeytinyağı Üreten Bir Ülke Konumuna Geleceğini ve Dünya İkinciliğine Oturacağını Söyledi.

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Nedim Güreli, Türkiye’nin 650 bin ton zeytinyağı üreten bir ülke konumuna geleceğini ve dünya ikinciliğine oturacağını söyledi.

TÜRKİYE’nin geleneksel ihraç ürünlerinden zeytinyağı tarım ürünleri ihracatında gözünü zirveye dikti. Son 6-7 yıllık süreçte yoğun zeytin ağacı dikimi ile Türkiye’nin zeytin ağacı varlığını iki katına çıkardı. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli, Türkiye’nin 1990’lı yılların sonunda 90 milyon civarında olan zeytin ağacı varlığını sektörün sivil toplum kuruluşlarının desteği ile 160-170 milyon seviyesine çıkardığını belirtti.

Zeytindostları Buluşması

Önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte Türkiye’nin 650 bin ton zeytinyağı üreten bir ülke konumuna geleceğini ve dünya ikinciliğine oturacağını söyledi. Zeytindostu Derneği’nin Ayvalık’ta düzenlediği geleneksel “Zeytindostları Buluşması”nda konuşan Güreli, Türkiye’nin zeytinyağı ihracatının Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Zeytindostu Derneği ve diğer sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları ile 4 yıl sonra 1 milyar doların üzerinde zeytinyağı ihraç eden bir ülke konumuna geleceğini söyledi.

4 yılda büyük başarı

Zeytindostu Derneği tarafından düzenlenen 2. Ulusal Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması ve 1. Uluslararası Zeytin konulu fotoğraf yarışmasının ödüllerinin de verildiği “Zeytindostları Buluşması”nda konuşan Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ölken, “Derneğimiz 4 yıl gibi kısa bir sürede ulusal ve uluslararası pek çok projeye imza attı ve iç ve dış piyasada imajının güçlenmesine katkıda bulundu” diye konuştu.

Ödüller verildi

? Zeytindostu Derneği tarafından başlatılan Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC) normlarında tek zeytinyağı kalite yarışmasının ikincisinde başarı kazanan zeytinyağlarının üreticileri gecede ödüllerini aldı. Türkiye’nin bütün zeytinyağı üreticisi bölgelerinden katılan yarışmacılardan 10 tanesi ödül kazandı. Yarışmada ayrıca 49 eser sergilenmeye değer bulundu.

Yarışmaya 9 ülkeden 78 sanatçı, 249 eserle katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title