Haberler

Zeytinburnu'ndaki Patlamayla İlgili Suç Duyurusu

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi bir grup avukat, Zeytinburnu'ndaki patlamada sorumluluğu olduğunu öne sürdükleri yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bakırköy Adalet Sarayı önünde toplanan ÇHD üyesi avukatlar adına açıklama yapan derneğin Çalışma Hukuku Komitesi üyesi Filiz Kuru Çarkı, ''başörtüsü şekline verilen önemin, işçilerin hayatlarına ve çalışma koşullarına gösterilmediğini'' ileri sürdü.

Çarkı, ''Kaçak iş yerlerinde, işçiler kaçak çalıştırılmaktadır. İşçiler, ev kiralarını bile ödeyemeyecekleri ücretlerle, insanlık dışı koşullarda en basit işçi sağlığı ve iş güvenliği dahi alınmadan günde 14-15 saat çalışmaya mahkum edilmektedir'' diye konuştu.

Çarkı, bu olayla ilgili hukuki süreci sonuna kadar takip edeceklerini de söyledi.

ÇHD yöneticilerinden avukat Nazan Yaman da, derneğin çalışma yaşamı komitesinin patlamadan sonra olay yerinde incelemelerde bulunduğunu anlattı.

Patlamanın meydana geldiği bölgede kaçak bina ve iş yerleri bulunduğuna ilişkin daha önce yetkililere bilgi verildiğini öne süren Yaman, ''Artık, 'ben bilmiyorum' diye bir şey yok. Bu bile bile katliamdır'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title