Haberler

Zeytinburnu'nda Bir Bina Çökme Tehlikesi Üzerine Boşaltıldı

Zeytinburnu'nda bir bina, çökme tehlikesi üzerine boşaltıldı. Aynı sokak üzerinde yer alan 2 bina da risk taşıdığı gerekçesiyle mühürlenirken, çok sayıda aile geceyi geçirecek yer arayışına girdi.

Edinilen bilgiye göre, Zeytinburnu Beş Telsiz Mahallesi Bağiçi Sokak üzerinde yer alan 4 katlı bir binada çatlamalar meydana geldi. Derin çatlakların oluştuğu binada oturan vatandaşlar büyük korku ve panikle binayı hemen boşalttı. İhbar üzerine olay yerine giden belediye ekipleri, binada inceleme başlattı. Çökme tehlikesinin bulunduğunu tespit edilen bina kontrol edildikten sonra mühürlendi. Bu esnada mühürlenen binanın yakınında bulunan 8 ve 15 numaralı iki binanın da risk taşıdığını belirleyen belediye ekipleri, bu binaları da boşaltarak mühürledi. Evlerinden tahliye edilen çok sayıda aile, geceyi geçirmek için yer aramaya başladı.

Yıkılma tehlikesi üzerine evlerini terk etmek zorunda kalan bina sakinlerinden Şehmuz Alkış, "Evde yatıyordum ve bir anda binadan çatırdama seslerini işittim. Bunun üzerine ablam beni uyararak bina dışına çıkardı. Şimdi dışardayız ve nereye gideceğimizi ve ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi. Aynı binada oturan Latif Aktürk de, "Dışarıda bir başımıza kaldık. Şimdi ne yapacağız?" diye sordu.

Zeytinburnu Zabıta Müdür Yardımcısı Birol Yılmaz, konuyla ilgili, "Binadan gelen seslerin şikayet edilmesi üzerine geldik. İnceleme yaptıktan sonra yıkılma tehlikesi bulunan binaları tek tek mühürledik" dedi.

(ÖÖ-AS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title