Haberler

Zeytin üreticisine "ilaç" olacak

Güncelleme:

Kırsalda verimi artırmak ve ürün kalitesini yükseltmek için üreticiye yaptığı desteklerle öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez de zeytin üreticilerinin sıkça yaşadığı sorun olan "halkalı leke hastalığı"na karşı harekete geçti.

"Yerelde kalkınma" hedefinde emin adımlarla ilerleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsalda gerçekleştirdiği hizmetlere aralıksız devam ederken bunlara bir yenisini daha ekledi. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı öncülüğünde zeytin üreticilerinin büyük sorunu olan "halkalı leke hastalığı"yla ilk mücadele çalışmaları Selçuk'un Barutçu Köyü ile Menderes'in Gölova Köyü'nde başladı. Halkalı leke hastalığına karşı üreticinin omuzlarındaki yükü hafifletecek olan Büyükşehir Belediyesi, hastalığa karşı doğru mücadele yönteminin seçilmesi, doğru zamanda doğru uygulamaların yapılarak uygun teknikle koruma ve mücadelenin yapılmasını amaçlıyor. Pilot bölge seçilen Barutçu ve Gölova köylerinden toplam 182 zeytin üreticisinin yararlandığı bu destekle üreticiye hem hastalıkla mücadele konusunda bilgi veriliyor hem de bordo bulamacı denilen ve bitki hastalıklarına karşı kullanılan ilaç dağıtılıyor.

76 BİN 510 ZEYTİN AĞACI HASTALIKTAN KURTARILACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ziraat Odaları işbirliğiyle kurulan 'Ortak Tarım Makineleri Parkı' bünyesindeki ilaç makineleriyle zeytin ağaçlarına iki aşamalı ilaçlama yapıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin üreticisiyle verdiği bu mücadeleyle Gölova köyünde 57 bin 760, Barutçu köyünde 18 bin 750 adet olmak üzere toplam 76 bin 510 adet zeytin ağacında ve toplam 2 bin 550 dekarlık alanda halkalı leke hastalığı ile mücadele gerçekleştirilmiş oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Menderes Halkalı Gölova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title