Haberler

Afrin Operasyonunun Ardından Sosyal Medyada Terör Propagandası Yapan 24 Kişi Gözaltında

Güncelleme:

Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığı tarihten itibaren terör örgütlerinin propagandasını yapan 57 kişi hakkında soruşturma başlatılırken, 24 kişi gözaltına alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerine yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı' na ilişkin sosyal medya hesapları üzerinden terör propagandası yaptığı tespit edilen 57 şüpheli hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma başlatılan 24 kişi gözaltına alındı.

57 KİŞİ İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerine yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı' na ilişkin sosyal medya hesapları üzerinden terör propagandası yaptığı tespit edilen 57 şüpheli hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Anadolu Cuhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye sınırları ve bölgede güvenliği sağlamak için Türk Silahlı Kuvvetlerince, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarına yönelik Zeytin Dalı harekatının başlatıldığı belirtildi.

SKANDAL PAYLAŞIMLAR İNCELENİYOR

Açıklamada, 'Zeytin Dalı' harekatının başlatıldığı tarihten itibaren sosyal medya hesapları üzerinden terör propagandası yaptığı tespit edilen 57 şüpheli hakkında "Kamu Görevlisine Hakaret", "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik", "Cumhurbaşkanına hakaret", "Türk milletini, T.C. Devletini ve Devletin Askeri Teşkilatını Alenen Aşağılama ve Terör Propagandası Yapma" suçlarından soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

MARDİN'DE TERÖR PROPAGANDASINA GÖZALTI

Mardin'de "Zeytin Dalı Harekatı" ile ilgili sosyal medyada terör örgütü PKK propagandası yapan ve gerçek dışı bilgi paylaşan bir kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PYD/PKK ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"nın ardından, sosyal medya hesaplarından terör örgütlerinin propagandasını yapanlara yönelik inceleme sürüyor.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, harekatla ilgili sosyal medyada terör örgütü PKK propagandası yapan ve gerçek dışı bilgi paylaştığı tespit edilen bir şüpheli, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince adresine düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Şüphelinin, emniyetteki işlemleri sürüyor.

Mardin'de dün de sosyal medyada Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili gerçek olmayan bilgiler paylaşan bir şüpheli gözaltına alınmıştı.

DİYARBAKIR'DA 8 KİŞİ YAKALANDI!

Diyarbakır'da, Zeytin Dalı Harekatı'nı bahane ederek sosyal medyada PYD/PKK propagandası yapan, gerçeğe aykırı haber ve paylaşımlarda bulunan 17 şüpheliden 8'i gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sosyal medya üzerinden algı yapılarak terör örgütü propagandası yapan, Kürt kökenli vatandaşları provoke ederek sokağa çıkmaya teşvik eden, harekatla ilgili kışkırtıcı, maksatlı ve gerçek dışı fotoğraflar paylaştıkları tespit edilen 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şube ekipleri, eş zamanlı düzenlenen operasyonda 8 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda örgütsel döküman, ruhsatsız tabanca ve pompalı tüfek ile bu silahlara ait fişek ve mermiler ele geçirildi.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 şüphelinin gözaltına alınması için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Türkiye PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title