Haberler

Zeytin Dalı Harekatı'na Gazilerden Destek

Kastamonu'da muharip gaziler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na gönüllü katılmak için dilekçeyle başvurdu.

Kastamonu'da muharip gaziler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de terör örgütleri PYD/ Pkk ve DEAŞ hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na gönüllü katılmak için dilekçeyle başvurdu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şubesi'ne üye gaziler Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklerini ifade ettiler.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şubesi Başkan Vekili Hüseyin Mahmutoğlu, yaptığı konuşmada, Mehmetçiğin gösterdiği kahramanlık, cesaret ve fedakarlığın her türlü takdirin üzerinde olduğunu dile getirdi.

Mehmetçiğin her zaman yanında olduklarını belirten Mahmutoğlu, "Kastamonulu gaziler olarak topluca askerlik şubesine müracaat ederek şanlı ordumuza katılmak istediğimizi bildiriyoruz. Asırlardır Türk yurdunu koruyan kahraman ordumuz, dün olduğu gibi bu günde ve yarın da vatanımıza yönelik her türlü tehlikeyi yok edecek güç ve kudrete sahiptir. Bu konudaki inancımız ve güvenimiz tamdır." diye konuştu.

Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu ise, Afrin'de yürütülen operasyonun Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı gibi 7 düvele karşı yapıldığını vurguladı.

Operasyon son bulana kadar görevli personelin kredi kartı ve banka borçlarının ertelenmesini talep eden Satıoğlu, " Afrin'de Suriye'de terörle mücadelede bulunan komutanlarımız var. Onların aileleri de kendi memleketlerinde. Buradan bankalar birliğine seslenmek istiyorum. Bu harekat bitene kadar Afrin'de mücadele eden personelin kredi kartı olsun banka kredileri olsun borçlarının ertelenmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Bir basın mensubunun Afrin şehidinin maaşına haciz konulmasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz diye sorması üzerine Satıoğlu, "Avukatın bu girişimini doğru bulmuyorum. Biraz daha tölere edilebilirdi. Ben hükümetimizin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının buna müdahil olduğunu biliyorum. Şehidimizin ailesinin incinmesini istemeyiz. Bu yanlış düzeltilecektir." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın yapıldığı sırada oradan geçen 87 yaşındaki Raşit Tekşen, kendisinin de askere gitmek istediğini söyledi.

Gazilerin yanına gelen Tekşen, "Herkes gidiyorsa biz de gideriz. Orada temizlik yaparız soğan doğrarız. Elimizden geleni yaparız." dedi.

Konuşmaların ardından 25 gazi, Kastamonu Askerlik Şubesine giderek dilekçelerini verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kastamonu Afrin PKK TSK Politika Güncel Haberler

title