Haberler

Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Artvin'de bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Artvin'de bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Halitpaşa Meydanı'nda bir araya gelen grup adına konuşan Memur-Sen Artvin Şube Başkanı İbrahim İnce, TSK'nin vatanın bekası ve selameti için Afrin'de teröre karşı Zeytin Dalı Harekatı'nı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Operasyonun başlangıcından bugüne kadar 31 vatan evladının şehit olduğunu belirten İnce, "Vatan için şehadet şerbetini içen her yiğidi Süleyman Şah, şehit düştükleri yeri Süleyman Şah Türbesi kabul ediyoruz. Biz, bütün inanmışlığımızla bir kez daha haykırıyoruz, onlar ölümü öldürdüler ve ölümsüzlük otağını mesken tuttular." diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı'nın, Türkiye'nin emperyalizme direnme iradesinin, emperyalistlerin Suriye'de oluşturmak istediği düzeni reddetme mücadelesinin adı olduğunu belirten İnce, "Afrin, emperyalist aklın çöküşünü sağlayacak, sömürgen devletlerin Ortadoğu'dan göçüşünü hızlandıracak iradenin karargahıdır. Suriye'de oluşturmak istedikleri düzen öyle kirli bir düzenki tarihte eşine pek az rastlanır şekilde milyonlarca insanı katletti, yerlerinden yurdundan etti. Bu, emperyalizmin toza dönüştürme stratejisidir." ifadelerini kullandı.

İnce, Türkiye'nin, teröre ve emperyalizme karşı da onurlu bir savaş verdiğinin altını çizdi.

Basın açıklamasına, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, Memur-Sen'e bağlı sendika temsilcileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Memur Sen Artvin Suriye Afrin Politika Güncel Haberler

title