Haberler

Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Türkiye Kamu-Sen Yalova İl Başkanlığı üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek açıklaması yaptı.

Cevdet Aydın Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına katılan grup, üzerinde şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu yelekler giyerek Türk bayrağı taşıdı.

Etkinlikte büyük bir Türk bayrağı açan grup, üzerinde "Her şart altında Mehmetçikle beraberiz, acımız da sevincimiz de birdir" yazılı pankart açtı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Mehmetçik için dua edildi.

Kamu-Sen Yalova İl Temsilcisi Mustafa Deviren, yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 yıldır yurdu kuşatan şer güçlerin terör örgütleri vasıtasıyla Türk milletini tarih sahnesinden silmek üzere ortaya koydukları planlarını devreye soktuklarını söyledi.

Mehmetçiğin Afrin'de yürüttüğü harekatın Türk milleti üzerinden İslam'ı boğma amacında taşıyanlara karşı bir huruç harekatı olduğunu ifade eden Deviren, şunları söyledi:

"Nasıl ki Kurtuluş Savaşı'nda Yunan kisvesi altında yedi düvelle savaştıysak bugün de YPG/PKK kılığına girmiş, yanı başımıza çöreklenmiş ve boğazımıza sarılmak için fırsat kollayan kahpe emperyalist güçlerle savaşmaktayız. Bu nedenle Sakarya, Dumlupınar, İnönü bizim için ne anlam ifade ediyorsa El Bab, Afrin, Münbiç, Sincar ve Kandil de aynıdır. Bugün Mehmetçik, cephede Türk milletinin kaderini yeniden yazmakta, bu topraklar üzerinde yeşerecek fidanlar için gövdelerini Amerikan roketlerine Alman anti tank füzelerine Fransız mayınlarına siper etmektedir. Teröristlerin ellerindeki silahlara baktığımızda düşmanın kim olduğunu görüyoruz. Şundan eminiz ki Allah'ın izniyle biz bu oyunu bozacak, bu kuşatmayı yaracak, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya, ensemizde boza pişirmeye, bizlere bedel ödetmeye çalışanlara hadlerini bildireceğiz."

Türk milletinin Mehmetçikle birlikte 80 milyon tek yürek Afrin'e yürümeye hazır olduğunu dile getiren Deviren, "Bugün 80 milyon seve seve şehadet şerbeti içmeye hazırdır. Biz askeriyle, milletiyle bir ve bütün olarak devletimizin ve devlet büyüklerimizin yanında, alacakları her kararın sonuna kadar arkasındayız. Bu bir vatan mücadelesidir. Bu bir namus mücadelesidir. Bu bir var oluş mücadelesidir. Bu bir hak mücadelesidir. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak 400 bin üyemizle, duamızla, varlığımızla, ruhumuzla ve bütün benliğimizle askerimizin yanındayız." diye konuştu.

Açıklamanın ardından harekatta şehit düşen askerlerin isimleri anons edildi. Grup, bu anonsa "burada" diye karşılık verdi.

Basın açıklamasına, MHP İl Başkanı Hasan Topçular ile Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Yusuf Avı da destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Yalova Afrin TSK Politika Güncel Haberler

title