Haberler

"Türkiye Şu Anda İnanılmaz Pozitif Bir Yola Girmiştir"

Güncelleme:

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye'nin geleceğinin ihracata bağlı olduğunu, bakanlık olarak "yürüyen atı kamçılamaları" gerektiğini belirterek, " Denizli, Gaziantep, Konya, Kayseri, Çorum gibi Anadolu'nun kendini göstermeye çalışan şehirlerini ihmal etmeyeceğiz" dedi.

Denizli programı kapsamında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte işadamlarıyla toplantı düzenleyen Zeybekci, yaptığı konuşmada 2014 itibariyle ihracatta güzel bir performansın yakalandığını, bu performansta Denizli'nin de önemli katkısının bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin geleceği için önemli olanın ihracat  olduğunu, ihracatın artmasının üretim, istihdam ve dolaylı olarak refahın artmasını beraberinde getireceğine dikkati çeken Zeybekci, şöyle konuştu:

"Gerçek anlamda milli büyüme dediğimiz, sağlıklı ve iyi büyüme dediğimiz büyüme rakamlarını yakalamamızın yolu ihracattan geçiyor. Denizli'nin de bu iyi olan şeyi en iyi yapan şehirlerden bir tanesi olduğunu görüyoruz. Tabi burada hükümet olarak asıl yapmamız gereken şeylerden bir tanesi yürüyen atı kamçılamak, yürüyen atı koşturmaktır. Kalkınma, bölgeler arasındaki farklılık, gelir dağılımı adaletli ile ilgili çalışmalarımız mutlaka olacaktır. Bu yöndeki faaliyetlerimiz, teşviklerimiz olacaktır. Ama şundan da emin olun, Denizli, Gaziantap, Konya, Kayseri, Çorum gibi Anadolu'nun kendini göstermeye çalışan şehirlerini de ihmal etmeyeceğiz. Oralarda sektörleri desteklemek, bugüne kadar bizi bu hale getiren sektörleri daha ileri götürmek adına gayret göstereceğiz. Aynı zamanda 'kültür coğrafyası' dediğimiz bölgelere doğrudan yönelen bir sanayi dinamiği yaratmak adına gayret göstereceğiz. Şundan emin olmanızı istiyorum, Türkiye şu anda inanılmaz pozitif bir yola girmiştir. Türkiye çok önemli bir süreci tamamlamak üzeredir. Bugüne kadar edilgen bir ekonomi, fason tarzı üretim ile ihracat yaparak büyüme aşamasını tamamlamış olan ekonomimiz, bundan sonra etken biçimde, hammadde ve enerji anlamında kendini garanti altına alma yolunda önemli faliyetlerde bulunacaktır."

Türkiye olarak Almanya'daki dağıtım ağlarında etkili bir rol oynamak üzere olumlu adımlar atıldığını, dünya genelinde Türkiye ticaret merkezlerini yaygınlaştıracaklarını ifade eden Zeybekci, çeşitli ülkelerde görev yapan yaklaşık 450 ticaret müşavir ve yardımcı eleman ağını da genişleteceklerini dile getirdi.

Kuracakları yapı sayesinde hedef olarak belirlenen pazarları 24 saat takip edeceklerini, orada iş yapmak isteyen işadamlarına uzmanlar vasıtasıyla destek sağlanacağını anlatan Zeybekci, yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinin geliştirilmesi konusunda da çalışmalar sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Denizli Türkiye Kayseri Konya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title