Haberler

Zeybekci,"7 Haziran'da İktidar Değişikliği Olmayacak, Türkiye Tarihi Bir Fırsatı Yakalayacak"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 7 Haziran'daki genel seçimlerde iktidar değişikliği yaşanmayacağını, Türkiye'nin tarihi bir fırsatı yakalayarak siyasetteki bütün ağırlıklarından kurtulacak bir çoğunluğa sahip olacağını söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 7 Haziran'daki genel seçimlerde iktidar değişikliği yaşanmayacağını, Türkiye'nin tarihi bir fırsatı yakalayarak siyasetteki bütün ağırlıklarından kurtulacak bir çoğunluğa sahip olacağını söyledi. Muhalefet partilerinin seçim vaatlerini 'Saçmalık' olarak nitelendiren Zeybekci, Kılıçdaroğlu'nu da "Asgari ücret 1500 lira olacak diyen adama da yarın sorarlar. 'Senin belediyelerinde taşeron işçiler 1000 lira alıyor' diye sorarlar" diyerek eleştirdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Anemon Otel'de AK Parti'nin genel seçimler için hazırladığı Denizli Projeleri'nin tanıtım toplantısına katıldı. Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'ın yanı sıra toplantıya Denizli'nin Sanayi ve Ticaret Odası, İhracatçılar Birliği, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, başkanları, işadamları dernek başkanları ve işadamları da katıldı. Toplantıda İstiklal Marşı'nın ardından kürsüye çıkan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2004 yılında Belediye Başkanı olmasıyla başlayan süreçte Denizli'de yapılan hizmetleri ve çalışmaları detaylı olarak anlattı.

'SEBEBİ NE OLURSA OLSUN ANALAR AĞLAMASIN'

Konuşmasına Anneler Günü'nü kutlayarak başlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Analar hiç ağlamasın. Bu coğrafyada, dünyanın hiçbir yerinde sebebi ne olursa olsun hiçbir ana ağlamasın. Dünyanın her yerinde İslam coğrafyasında uzun süredir zulüm gören hiçbir ana bundan sonra ağlamasın. Türkiyemize baktığımız zaman 1970'lerden sonraki o dönemde özellikle kardeş kavgasından kaynaklanan anaların ağladığı, üzüldüğü, kardeş kanının bu topraklara döküldüğü yıllar yaşadık. Her zaman sebebi başka oldu. Bir zaman geldi, bunlar komünist, bunlar faşist, diyerek bu ülkede kardeş kanı döküldü. O bitti bu ülkeye operasyon düzenleyen o güçlerin bu sefer Türk- Kürt diyerek bu ülkede 40 bin ananın evlatları toprağa verildi. Sebebi ne olursa olsun. Dileğimiz inşallah bu ülkede anaların hiç ağlamamasıdır" dedi.

'İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİYLE İLGİLİ KİMSENİN ZERRE ŞÜPHESİ YOK'

7 Haziran genel seçimlerinde iktidar değişikliğiyle ilgili Ak Partili, CHP'li, MHP'li kimsenin zerre şüphesi olmadığını vurgulayan Zeybekci, seçimlerde aile içinde illerin yarışacağını belirtti. Zeybekci, "7 Haziran seçimlerinde Türkiye bir hükümet, iktidar değişikliği yaşamayacak. Şundan emin olun ki Türkiye'de artık siyasi rekabet kendini çok daha net olarak gösterecek. Kendi içinde, parti içinde, aile içinde. Şehirler yarışacak, iller yarışacak. İllerin hangisi ilk 10'da 30'da, 50'de yer alacak, bunlar sıralanacak. Denizli'de 2004'te nasıl toparlandıysak, bir şemsiye altına 'Denizli milliyetçiliği' yaptıysak, 2015 Haziranı'nda da aynı şemsiyenin altında Denizli'nin toplanması gerekiyor. Bu dert Nihat Zeybekci'nin, bu dert AK Parti'nin, bu dert Denizli milletvekillerinin derseniz, büyükşehir belediye başkanın derseniz bu iş burada biter. Siz yoksanız, biz hiçbir şeyiz. Bugüne kadar bu şehirde her ne yapıldıysa siz olmasaydınız, bu şehrin kanaat önderleri olmasaydı bu şehrin bu altyapısı olmazdı. Bugün Türkiye'de şehirler yarışacak. Bu şehirler yarışında yine siz, eğer 'Böyle olacak' diyorsanız eğer 'Denizli artık siyasette de lider şehirlerden biri olmalı' diyorsanız bu yine omuzlarımıza çok ağır gelecek. Bizim omuzlarımıza çok ağır gelecek. Bu bizi çok aşar. Çok açık söylüyoruz. Siz yoksanız biz yokuz. Denizli yoksa biz yokuz" diye konuştu.

'HAVADA UÇUŞAN SAÇMALIKLARIN MUHATABI DEVLET DEĞİL, SİZSİNİZ'

Muhalefet partilerinin seçim vaatlerini saçmalık olarak nitelendiren Zeybekci, vaatlerin muhatabının da devlet değil, özel sektör olduğunu söyledi. Zeybekci, "Siyaset bu milletin ayaklarına pranga, başına bela olmamalı. Bugün bu meydanlarında uçuşan, meydanlarda açık artırmaya çıkan bu saçmalıkların herhangi birini sizinle istişare ettiler mi? Size hiç soran, görüş alan oldu mu? Soramazlar çünkü genetiklerine aykırı. Bu verilen sözlerin, havada uçuşan taahhüt yarışının tek muhatabı sizsiniz. Devlet değil. Devletin memurları yine maaşlarını almaya devam edecek. Valiler, kaymakamlar, memurlar kılına zarar gelmeden yoluna devam edecek. Şimdi diyorlar asgari ücret şu rakam olacak. Devletin cebinden bir kuruş çıkacak mı? Soruyorum, devlete olan bir şey var mı? Yok. Bunun muhatabı kim. Sizsiniz, özel sektör. Şu rakam olduğu zaman bir şirketin gelirleri sabitse, maliyeti sabitse giderleri değiştiği zaman o şirket ne yapar. 300 kişiyle yaptığı işi 200 kişiyle yapmak zorunda kalır. Yapamazsa ne olur, batar. Kapılar kapanır, kepenkler indirilir" dedi.

'SENİN BELEDİYELERİNDE İŞÇİLER 1000 LİRAYA ÇALIŞIYOR DİYE SORARLAR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da seçim vaatleri nedeniyle eleştiren Zeybekci, "Bunlar ömrü boyunca iki tane koyunun bile akşama kadar karnını doyuramadılar. Bunlar o iki koyunu da eve sapasağlam getiremeyenler. Ne dediğini dahi bilmeyen. Ne dediğini bilse bunu tartışırsınız. Muhatabı sizsiniz. Bunun muhatabı Türkiye'de sendikalardır, odalar borsalar birliğidir, sanayici ve işadamları dernekleridir. Edebimizden susuyoruz. Sırtımızda yumurta küfesi var. Ekonomiyle ilgili söylenen her sözün piyasalarda bir karşılığı, maliyeti var. Ne olur bu konularla ilgili tüm Türkiye'ye çağrıda bulunuyorum. Bunun muhatabı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti değildir. Bu saçmalığın, şu anda sürdürülen ayakları yere basmayan, Türkiye'nin altını dinamitlemekle ilgili çünkü acaba diye bunlar Türkiye'de insanların kafasında soru işaretleri bırakmıyor değildir. Bunlara haddini bildirin. Bunlara karşı susmayın. Bütün kurumlara söylüyorum. 7 Haziran'da bu ülkede asla ve asla bu ülkede hükümet değişikliği olmayacak. 7 Haziran'da Türkiye tarihi bir fırsatı da yakalayacak. Türkiye bu güne kadar siyasetteki bütün ağırlıklarından kurtulacak şekilde mecliste bir çoğunluğa sahip olacak. Şu andaki görüntü o. Yine milletin takdiridir. Millet yine yetki verirse. Ama siyaseti itibarlı kılmak lazım. Yarın karşısına çıkıp da sorarlar asgari ücret 1500 lira diyen adama. Senin belediyelerinde taşeron işçiler 1000 lira alıyor diye sorarlar adama" diye konuştu.

Konuşmanın ardından AK Parti'nin Denizli projelerinin tanıtım filmi gösterildi. İzmir-Antalya Hızlı- Tren hattı, Denizli- Aydın Otoyolu, çevre yollarının tamamlanması, Denizli'ye ikinci üniversite, Şehir Hastanesi, Hambat Ovası Sulama Projesi, Cindere Barajı Sulama Tünelleri, tüm tarım arazilerinin sulanması, teknik tarım ve seracılık projesi, Denizli'nin dünya termal sağlık merkezi haline getirilmesi, Denizli'nin Türkiye'nin arkeoloji bilim merkezine dönüştürülmesi, Büyük Menderes Havzası Çevre Projesi, akıllı kent, Çardak Özel Organize Sanayi Bölgesi ve Şehir Stadyumu projesinin tanıtımı yapıldı. Ayrıca akıllı telefonlarda AK Parti'nin Denizli vaatlerinin ve tanıtımının yapıldığı Loopar Uygulaması'nın da tanıtımı yapıldı.

Toplantı sonunda bu hafta Gürcistan'da ağrı kesici hap bulundurduğu için gözaltına alınan turizmci işadamı Mehmet Sağlam, girişimlerde bulunarak serbest kalmasını sağlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye çiçek verip, teşekkür etti. Zeybekci, çiceği Anneler Günü nedeniyle annesine hediye etmesi için Sağlam'a geri verdi.

"KENAN EVREN'İN CENAZE TÖRENİNE KATILMAYACAĞIM"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren için düzenlenecek olan cenaze törenine katılmayacağını açıkladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent konseyi Kadın Meclisi'nin Çınar Meydanı'nda düzenlediği Anneler Günü etkinliğine katılan Bakan Zeybekci, basın mensuplarının Kenan Evren'in ölümüyle ilgili sorularını yanıtladı. Zeybekci, Kenan Evren ve arkadaşlarını Türk milleti, Türk tarihi ve Allah'a havale ettiğini, cenaze törenine de katılmayacağını söyledi. Zeybekci, "Denizli Belediye başkanlığı dönemimde Kenan Evren'in Denizli ziyaretlerine resmi olarak katılmadım. Şimdi de devlet törenine katılmayacağımı söylüyorum. Diğer taraftan, devlete olan saygımız gereği, Türkiye de cumhurbaşkanlığı yapmış olan Kenan Evren'in vefatı nedeniyle ailesine başsağlığı diliyorum. Kim aktördü, kim piyondu, kim bunları oynatandı? Türkiye'nin 1980 öncesi döneminde Türkiye'yi o şekilde kurgulayanlar Kenan Evren ve arkadaşlarına uygun ortam oluştuktan sonra Türkiye'ye darbe ile müdahale etmek şeklinde görev verilmişti. Darbe demokrasi adına baktığımızda yüz karası bir olay. Bir onlardan bir bunlardan asma dönemiydi. Demokrasi adına acılı bir dönemdi. Her şeyiyle Türk tarihi ve Türk milletine, Allah'a havale ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anneler Günü Kenan Evren Ak Parti Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title