Haberler

Zeybek: BDP Kapatılmalı

Güncelleme:

Demokrat Parti Lideri Zeybek, "Türkiye'de BDP gibi bir parti olmamalı"

Demokrat Parti (DP) Lideri Namık Kemal Zeybek, son dönemlerde artan terör olaylarını eleştirerek, "Türkiye'de BDP gibi bir parti olmamalı. Terör örgütünü destekleyen bir partinin kapatılması gerekir. Kanunlarda da bir ırkı veya topluluğu savunan parti kurulamaz diye bir madde var. Devlet, Güneydoğu da psikolojik üstünlüğünü kaybetmemeli. Bu üstünlüğü ele almalıyız" dedi.

Konya'ya giden DP Lideri Namık Kemal Zeybek, partisinin Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Zeybek, Amerika Birleşik Devletleri'nin terörü himaye ettiğini ve Türkiye'ye karşı bir koz olarak kullandığını öne sürdü. Terör örgütünün kendisine ısmarlananı yaptığını ifade eden Zeybek, terörün karşısında profesyonel birlikler olması gerektiğini vurguladı.

Zeybek, "Terör örgütü gibi bir örgüt varsa bunların karşısında profesyonel birlikler yer almalı, geçmiste özel harekatın yaptığı gibi. Özel harekat terörle savaştı. Hiç fire vermeden galip geldi. Terör örgütlerine karşı galip geldi" dedi.

ZORUNLU ASKERLİK KALKMALI

Zorunlu askerliğin kalkması gerektiğini belirten Zeybek, şunları söyledi: "Askerlik amatörlerin yapacağı iş değildir. Artık profesyonelleşmeli. Çünkü dağdaki adam savaşmaya hazır. Osmanlı döneminde olduğu gibi şimdi de aynı modeli getirmeliyiz. Artık orduda amatörlüğe yer yok. Artık zorunlu askerlik diye bir olgu yok, olmamalı. Benim yeğenim 15 günlük bir eğitimden sonra Çukurca'ya gönderildi. Bakalım bu çocuk, onlara karşı koyabilecek mi, diye soran yok. Sonunda yeğenim 9 kursunla şehit oldu. Buda gösteriyor ki, askerlik profesyonelliktir" diye konuştu.

KANDİL'İ VURMAK GÖSTERMELİK

Namık Kemal Zeybek, "Boş yere Kandil'i vurmayın. Böyle göstermelik işlerde bu işin sonu gelmiyor. Bugün bile çoğu yazar ve köşe yazarı PKK terör örgütünü savunuyor. Geçmişte marksist olanlar bugün nasıl birden Amerikancı oldunuz" diye bazı yazarlara tepki gösterdi.

TÜRKİYE'DE BDP GİBİ PARTİ OLMAMALI

BDP'nin kapatılması gerektiğini belirten Zeybek, "Türkiye'de BDP gibi bir parti olmamalı. Terör örgütünü destekleyen bir partinin kapatılması gerekir. Nasıl olurda böyle bir partinin varlığına izin verirsiniz. Yenisini açsalar bile onu da kapatacaksın. Kanunlarda da bir ırkı veya topluluğu savunan parti kurulamaz diye bir madde var. Hadi bunu uygulayın o zaman. Devlet Güneydoğu da psikolojik üstünülüğünü kaybetmemeli. Maalesef devletimiz bu üstünlüğünü kaybetmiştir. Bu üstünlğü ele almalıyız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

title