Haberler

"Zevk-i Selim Bir Medeniyetin Mirasçısıyız"

Meram Kadın Meclisi ve Şehrin Tasarım Atölyesi iş birliğiyle düzenlenen Sanat İçin İlk Adım Sergileri devam ediyor. Meram Belediyesi Hizmet Binası içerisinde her ay farklı alanlarda eserler sergilenereksanata ve sanatçılara destek veriliyor.Proje kapsamında düzenlenen resim, filografi, hat, rölyef, ebru gibi farklı alanlardaki eserler, belediye hizmet binasına gelen vatandaşların beğenisini topluyor. Son olarak Canan Ünal ve Melahat Büyüksözcü'nün eserlerinin yer aldığı 'Geleneksel Çini Sergisi' açıldı.

"SERGİ İÇİN İMKAN BULAMAYANLARA ALAN AÇIYORUZ"

Sergiyi ziyaret eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru eserler hakkında sanatçılardan bilgi aldı. "Birlikte herkes için sanat" sloganı ile başladıkları bu süreçte sanatçıların eserlerini sergilemeye devam ettiklerini kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, medeniyetimizin güzel sanatlarda birbirinden nadide eserlerinin bulunduğunu hatırlattı. Geleneksel sanatların yaşatılması, toplumumuza aktarılması ve bunların gelecek nesillere aktarılması noktasında Meram Belediyesi olarak her türlü çalışmanın destekçisi olduklarını söyleyen Toru, "Bu çerçevede kadın sanatçılarımız Canan Ünal ve Melahat Büyüksözcü'nün çini eserlerinin yer aldığı sergimizi açtık. Sergide birbirinden nadide eserler bulunuyor. Selçuklu dönemi eserleri göze çarpıyor. Ki Selçuklu çini sanatı noktasında dünyaca üne sahiptir. İznik Çinileri ile ilgili çalışmalar da bulunuyor. El emeği göz nuru eserleri, gönüllerindekini, zihinlerindekileri ve estetik ruhlarını çinileri muhteşem bir şekilde nakşetmişler.Kadınlarımızı canı gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu.

"ZEVK-İ SELİM BİR MEDENİYETİN MİRASÇISIYIZ"

Meram Belediyesi olarak bu tür sergilere ev sahipliği yaparak tarihi ve kültürel mirasımızın bugüne aktarılmasında önemli bir misyon üstlendiklerini ifade eden Toru, bu çalışma ile hem kadınlara destek olduklarını hem de eserlerini sergileyebilmeleri için fırsat sunduklarını belirtti. Nakşettikleri eserleri sergileyerek sanatçılara sadece Meram Belediye binasını değil aslında yüreklerini de açtıklarının altını çizen Toru, "Zevk-i Selim bir medeniyetin mirasçıları olarak birbirinden nadide eserleri görmek bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Sanatçı kadınlarımızın bu muhteşem eserlerini halkımızın beğenisine sunmak üzere onlara gönlümüzü yüreğimizi açtık. Bu desteğimiz bundan sonrada devam edecek. Yer bulamadım diyen hanım sanatçılarımız varsa onlar unutmasınlar ki Meram Belediyesi Salonumuz sizindir" dedi.

SERGİ, CUMA GÜNÜNE KADAR AÇIK KALACAK

Sanat İçin İlk Adım Sergileri kapsamında gerçekleştirilen çini sergisini meraklıları Cuma gününe kadar ziyaret edebilecekler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title