Haberler

Zenginle Fakir Arasında Köprü Kuruyorlar

Erzurum'da belediyeler tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında zenginlerin yaptığı gıda ve malzeme yardımları, ramazan dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

Erzurum'da belediyeler tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında zenginlerin yaptığı gıda ve malzeme yardımları, ramazan dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.

Aziziye Belediyesi tarafından, ramazanda ihtiyaç sahibi ailelerin sıkıntı çekmemesi ve zenginle fakir arasında köprü kurulması için "Hayır Köprüsü Projesi" hayata geçirildi.

Özellikle Erzurum Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren iş adamlarının katkısı ve belediyeden ayrılan ödenek kapsamında, marketlerden alınan gıda paketleri merkez ve kırsal kesimdeki mahallelerde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Bazı ailelere de hediye çeki dağıtılarak, belirlenen marketlerden ramazan için alışveriş yapması sağlandı.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hayır Köprüsü Projesi"nin amacına ulaştığını belirterek, merkezdeki mahallelerin yanı sıra kırsal kesimdeki 69 mahalleye gıda paketleri dağıttıklarını söyledi.

İş adamlarının desteğiyle projeyi yürüttüklerini anlatan Orhan, "Zengin ile fakir arasında köprü kuruyoruz. İş adamlarımızın verdiği destek ve ayırdığımız ödenek kapsamında aldığımız gıda yardımlarını ilçemizde 4 bin aileye ulaştırdık. Bazı ailelere de ihtiyaca göre hediye çeki dağıtıyoruz" diye konuştu.

İftar ve sahurda sıcak yemek servisi

Yakutiye Belediyesi ile Ebu İshak Vakfı tarafından yapılan çalışma kapsamında da ilçede maddi durumu iyi olmayan ailelere hem iftar hem de sahur için sıcak yemek çıkarılıyor.

Farklı menülerde çıkarılan sıcak yemekler günlük 300 aileye evlerinde servis ediliyor. Belediye tarafından bin 500 aileye de gıda yardımı gerçekleştirildi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yoksul ve dar gelirli ailelere her zaman destek olmaya çalıştıklarını belirterek, ramazan dolayısıyla yardımlara ayrı bir önem verdiklerini ifade etti.

Günlük 2 bin 660 ekmek dağıtılıyor

Palandöken ilçesinde belediye tarafından, yaşlı ve yatalak olan 22 aileye hem iftar hem de sahur için sıcak yemek pişirilir. Sıcak yemekler evlere servis edilerek, söz konusu ailelerin ihtiyaçları karşılanıyor.

İlçede maddi durumu iyi olmayan 380 aileye de günlük 2 bin 660 ekmek dağıtılıyor.

İftar çadırları 2 bin 500 kişiyi ağırlayacak

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Tebrizkapı'daki Narmanlı Camisi avlusunda, Mevlana Vadisi'nde ve Ilıca'da kurulan iftar çadırlarında, 2 bin 500 kişiye yemek verecek.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ayrıca ilçelerde ve mahallelerde yapılan "sokak iftarları"nda vatandaşlarla bir araya geleceğini belirtti. Sekmen, "Erzurum genelinde iftar çadırlarımız var. Tüm ilçelerimizde ve mahallelerimizde 'sokak iftarları' yapacağız. Havuzbaşı Kentmeydanı'nda Selçuklu evleri kurarak vatandaşlarımıza nostaljik ramazan akşamları yaşatacağız. Yine Havuzbaşı Kentmeydanı'nda her akşamı dolu dolu geçecek 'Ramazan Etkinlikleri' düzenliyoruz. Bu tür hizmetlerle halkımızın ramazanı coşkuyla, heyecanla ve manevi atmosfere uygun bir şekilde geçirmelerine imkan sağlıyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Muhammed Cevdet Orhan Aziziye Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title