Haberler

Zelenskiy: "Ukrayna'nın doğusunda durum kontrol altında, paniğe gerek yok"

Güncelleme:

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkenin doğusunda yaşanan gerginliğin azaltılması çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Ukrayna'nın doğusunda durum kontrol altında, paniğe gerek yok." dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkenin doğusunda yaşanan gerginliğin azaltılması çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, " Ukrayna'nın doğusunda durum kontrol altında, paniğe gerek yok." dedi.

Zelenskiy, Rusya ile yaşanan gerginliği görüşmek üzere Güvenlik Konseyi Toplantısı'na katıldı.

Toplantının ardından sosyal medya üzerinden video mesaj yayınlayan Zelenskiy, her şeye hazırlıklı olduklarını söyledi.

Yetkililerin, gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını aktaran Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı:

"Yetkililer, gerginliğin tamamen azaltılması için çalışıyor. Ortaklarımız, diplomatlarımız ve en önemlisi ordumuzla birlikteyiz. Onlar bizim en iyilerimiz, bizi koruyorlar ve bizim de onları korumamız, sakin olmamız ve 'her şey gitti' diye bağırmamamız gerekiyor. Ukrayna'nın doğusunda durum kontrol altında, paniğe gerek yok."

Basına "sakinlik" çağrısı

Ulusal Savunma ve Güvenlik Konsey Başkanı Oleskiy Danilov da Güvenlik Konseyi Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, Ukrayna'nın doğusunda durumun kontrol altında olduğunu yineledi.

Halktan ve basından sakin olmalarını isteyen Danilov, "Mevcut durum, bizim için gayet açık, paniğe kapılmamız için bir neden yok. Herkesten sakin olmasını rica ediyorum. Durum kesinlikle kontrol altında." diye konuştu.

Ukrayna'nın Rusya sınırında Rus ordusuna ait 109 bin askeri unsur olduğunu belirten Danliov, "Bu bizim için haber değil. 2-3 binlik artışlar kritik bir durum yaratmıyor." dedi.

Danliov, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal tehdidinin 2008'den beri var olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu tehdit 2008'den beri var. Durum geçen yıldan farklı değil. Bugün Sovyetler Birliği'nin ne olduğunu, Lenin'in kim olduğunu bilmeyen yeni nesil vatandaşlarımız var. Farklı bir dünyada yaşıyoruz ve bu, Rusya'yı çok endişelendiriyor. Bu sorunu çözmek için çok az zamanları kaldı. Ayrıca Putin'in biyolojik saatinin, Rusya Federasyonu'nun biyolojik saatinin işlediğinin de farkındayız."

Kaynak: AA / Güncel

Ukrayna Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title