Haberler

Zeki Sezer: "Tarımda Reform Şart"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Tarım Sektöründe Reform İhtiyacı Olduğunu Belirtirken, "Tarım, Ulusal Bir Değer Olarak Ele Alınmalı" Dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Tarım, ulusal bir değer olarak ele alınmalı" dedi.

Sezer, Ziraat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen "Seçim Sürecinde Tarım Sektörü" konulu sempozyumda konuştu.

"Tarım, ulusal bir değer olarak ele alınmalı" diyen Sezer, aksi takdirde tarımın ileriye taşınamayacağını söyledi. Sezer, tarım sektöründe reforma ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Konuşmasında Siyasette bir yozlaşma sürecinin yaşandığını ifade eden Sezer, siyasetin seçim sürecinde tarım sektörünü oy deposu olarak gördüğünü, tarımın sorunlarının planlı bir şekilde ve projeler oluşturularak çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Dürüst, temiz ve iyi yetişmiş insanların siyasete girmesiyle siyasetteki yozlaşmanın önlenebileceğini ve ülkenin tüm sorunlarına, bu arada tarımın sorunlarına sağlıklı çözümler üretilebileceğini anlatan Sezer, "Türkiye'de tarım her geçen gün geriye gidiyor. Çiftçimiz, köylümüz yoksullaşıyor. Tarım da teknoloji de geriliyor. Hükümet, köylüyü, çiftçiyi 'üvey evlat' olarak görüyor" diye konuştu.

Atatürk'ün "milletin efendisi" olarak nitelediği köylüyü ve çiftçiyi Başbakan'ın horladığını ve azarladığını; tarım topraklarını ve su havzalarını pazarladığını belirten Sezer, hiçbir ülkenin tarım topraklarını satma yoluna gitmediğini söyledi.

GÜNAYDIN: 10 BİN ZİRAAT MÜHENDİSİ İŞSİZ

Toplantıda konuşan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın da Türkiye'de 10 bin ziraat mühendisinin işsiz olduğunu söyledi.

Türkiye'nin tarımda dış pazar olanaklarını giderek kaybettiğini belirten Günaydın, bugün öngörülen çerçevede AB ile yapılacak tarım müzakerelerinden yarar beklemenin mümkün olmadığını belirtti. Günaydın, "AB istiyor" diye Türkiye'de üç yıl önce yabancılara toprak satışının serbest bırakılmasına karşılık, AB'ye 2004 yılında üye olan ülkelerin 2013 ve 2016 yılına kadar yabancıya toprak satışı konusunda sınırlama getirdiklerini anlattı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title