Haberler

Zeki Sezer'den "Kıbrıs" Uyarısı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, AKP Hükümetini Kıbrıs Konusunda "Bundan Sonra Kıbrıs Konusunda Atacağınız Her Yanlış Adım 'İhanet'le Eşdeğer Olacaktır" Uyardı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, AKP Hükümetini Kıbrıs konusunda “Bundan sonra Kıbrıs konusunda atacağınız her yanlış adım ‘ihanet’le eşdeğer olacaktır” uyardı.

Erzurum’da düzenlenen DSP Doğu Anadolu Bölge Örgüt Toplantısı’nda konuşan Sezer, Başbakan’ın dün akşamki Ulusa Sesleniş konuşmasında pembe tablolar çizdiğini belirtti ve Başbakan’a en iyi cevabı dün Türkiye İşçi Emeklileri Cemiyeti’nin Genel Başkanı Kazım Ergün’ün “Emekli, ortalama 530 YTL aylıkla inim inim inliyor” diyerek verdiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın “Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğim” diye söz verdiğini anımsatan Sezer, buna rağmen SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2006 yılının ilk 6 aylık dönemine ilişkin enflasyon farkının ödenmediğini kaydetti ve Başbakan’a seslenerek, “Emekliler arasında ayrımcılık yaptın. Bu emekli, bu vatandaş sana nasıl inansın” diye konuştu. Başbakan’ın, 4 yıldır çalışanlara ve emeklilere “refah payı” verilmesi uygulamasını kaldırdığını söyleyen Sezer, “Refah payı bir yana artık enflasyon kadar bile zam vermiyorlar” dedi.

“Bunlar iki türlü sömürü düzeni kurdular: Birincisi, inanç sömürüsü; ikincisi ise ülkenin kaynaklarının sömürülmesi ve dış sermayeye sömürtülmesidir” diyen Sezer, vatandaşların dinî duygularının siyasete, ticarete alet edildiğini ifade etti ve bunun açığa çıkan son örneğinin “Yimpaş faciası” olduğunu söyledi. Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Avrupa’da olsun Anadolu’da olsun yüzbinlerce vatandaşımızın, inançları istismar edilerek ellerinden paraları toplandı ve batırıldı. Bu paraların kimlerin şahsi hesaplarına, hangi siyasî çalışmalara gittiği bugün bir bir ortaya çıkıyor. Vatandaşlar feryat ediyor; ama Başbakan kılını kıpırdatmıyor.”

Ülkenin stratejik ve kârlı kuruluşlarının özelleştirme adı altında peşkeş çekildiğini, tarım topraklarının bile yabancılara satıldığını ileri süren Sezer, “Her ilde, her ilçede Ali Dibo düzeni kurdular. Kentler AKP yandaşlarının rant kapısı oldu” diye konuştu.

Sezer, şunları söyledi:

“En büyük soygun, en büyük sömürü faizden kaynaklanıyor. Enflasyonda hedef bu yıl yüzde 5, gelecek yıl yüzde 4. Ama, borçlanma faizi yüzde 22-23. Bu, dünyanın en yüksek faizi. Sıcak para bu faize geliyor; birikimlerimizi alıp gidiyor.”

Merkez Bankası Başkanı’nın “2007’de faiz indirimi yok”, “Enflasyon hedefi tutmayacak” dediğini belirten Sezer, “Ey Başbakan! Hani, ekonomide her şey güllük gülistanlıktı?” diye sordu.

KIBRIS UYARISI

Kıbrıs konusunda Başbakan’ın “Bizden artı bir şey isteyemezler” dediğini anımsatan Sezer, “Sayın Başbakan! Çok geç kaldın. Bunları 17 Aralık 2004 Zirve Kararları’na, Müzakere Çerçeve Belgesi’ne boyun eğmeden; Gümrük Birliği Ek Protokolü’nü imzalamadan önce söylemen gerekirdi” dedi.

Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buradan, hükümeti uyarıyorum, Millete başka türlü söyleyip, başka şeyler yapmayın. Bundan sonra Kıbrıs konusunda atacağınız her yanlış adım ihanetle eşdeğer olacaktır. AKP’nin teslimiyetçi, ödün verici politikalarının sonucunu bugün gelinen noktada çok acı bir şekilde görüyor ve yaşıyoruz. Bir yandan Kıbrıs büyük tehdit altında, öte yandan Türkiye’nin bölünmesi, parçalanması Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen toplantılarda tartışma konusu yapılıyor. Sözde Ermeni Soykırımı iddialarıyla Türkiye Avrupa’dan dışlanmaya çalışılıyor. Talabaniler ve Barzaniler bize ders vermeye kalkıyor. Türkiye “şamar oğlanı” değil. Bunun hesabını AKP’den ve bu Başbakan’dan sormayacak mıyız?”

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title