Haberler

Zeki Sezer: 'Başbakan, AKP ve MHP, Bu Vebalin Altından Kalkamaz'

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 'AKP ve MHP'nin Sorumsuz İş Birliği Sonucu; Toplum, İnançlı-inançsız; Kadınların Türbanlı-türbansız; Üniversitelerimiz, Türban Yanlısı-türban Karşıtı; Kurumlarımız Rejim Yanlısı-rejim Karşıtı Olarak Bölünmesine Yol Açılmıştır' Dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''AKP ve MHP'nin sorumsuz iş birliği sonucu; toplum, inançlı-inançsız; kadınların türbanlı-türbansız; üniversitelerimiz, türban yanlısı-türban karşıtı; kurumlarımız rejim yanlısı-rejim karşıtı olarak bölünmesine yol açılmıştır'' dedi.

Sezer, AKP ve MHP'nin önerisiyle yüksek öğretimde başörtüsü serbestliğini içeren anayasanın 10 ve 42. maddelerinde değişiklik yapan anayasa değişikliği teklifinin kabul edilerek, yeni ve tehlikeli bir süreç başlatıldığını kaydetti.

DSP'nin, türban tartışmaları nedeniyle başlatılan gerilim sürecinin acilen ve kesinlikle durdurulması için büyük çaba gösterdiğini ifade eden Sezer, ''çabalarının AKP ve MHP tarafından gerekli ölçüde algılanamadığını ve küçük siyasi çıkarlar nedeniyle reddedildiğini'' ileri sürdü. Zeki Sezer, şunları kaydetti:

''AKP ve MHP'nin sorumsuz iş birliği sonucu, toplum inançlı-inançsız, kadınların türbanlı-türbansız, üniversitelerimiz türban yanlısı-türban karşıtı, kurumlarımız rejim yanlısı-rejim karşıtı olarak bölünmesine yol açılmış, laik çağdaş cumhuriyete büyük darbe indiren bu tasarı ile ülkemiz, yeni ve tehlikeli bir ayrışmanın, kargaşanın ve kaosun eşiğine getirilmiştir.

Toplumu uçurumun kenarına getiren bu tehlikeli sürecin acilen ve kesinlikle durdurulması için DSP'nin ortaya koyduğu bu sorumlu siyaset anlayışına kulaklar da zihinler de tıkanmıştır. Sorumsuz bu siyasetin mimarları Sayın Başbakan, partisi AKP ve ortağı MHP, bu vebalin altından kalkamayacaklardır.

DSP, gelinen noktada, inançlara saygılı laiklik ilkesiyle, sorumlu ve uzlaşmacı siyaset anlayışıyla, ulusal birlik ve bütünlüğümüzü koruyan demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatma mücadelesini aynı inanç ve kararlılıkla sürdürecektir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title