Haberler

Zeka'ya Yeni Hizmet Binası

Merkezi Kütahya'da bulunun Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) yeni hizmet binasının temeli Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin da katıldığı törenle atıldı.

Merkezi Kütahya'da bulunun Zafer Kalkınma Ajansı'nın (ZEKA) yeni hizmet binasının temeli Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin da katıldığı törenle atıldı.

Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerini kapsayan ve 'TR33' olarak sınıflandırılan bölgede hizmet veren Zafer Kalkınma Ajansı'nın Cumhuriyet Mahallesi'ndeki yeni hizmet binası temel atma töreni, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Soner Aksoy ve Vural Kavuncu, Afyonkarihisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı olan Vali Şerif Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, "Ajansımız 2010 yılından bu yana Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerimizin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak üzere faaliyet göstermektedir. Gerek sunmuş olduğu mali ve teknik destekler gerekse planlama çalışmalarına sağladığı katkılar ve yatırım danışmanlığı sayesinde Ajansımız bugüne dek Bölgemizdeki birçok kalkınma hamlesinin kilit aktörü konumundadır. 2006 yılından bu yana kalkınma ajansları, ülkemizde beşeri sermaye gelişimine ciddi biçimde katkıda bulunmuş ve nitelikli personel yetiştirmek adına da en büyük kurumlardan bir tanesi olmuştur. İşte bu çabaların neticesinde Kütahya'mızda ve bölgemizde son birkaç yıl içinde hem ekonomik hem de sosyal alanda önemli gelişmeler yaşamıştır. Kütahya'nın son 10 yılda tanık olduğu bu gelişme senaryosu bölgemiz için de geçerli olup, 2004 ve 2012 yıllarına ait iş gücü verilerini karşılaştıracak olursak, sanayi sektöründeki istihdamın kayda değer oranda artarak %22'ye çıktığını gözlemliyoruz. Ayrıca, tarımsal istihdamın azalmasına rağmen, bölgemizin tarımdan elde edilen katma değeri azalmamış ve bölgemiz tarımdaki katma değer bakımından Düzey 2 bölgeleri arasında ilk sırada yerini almıştır" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, "Kalkınma Ajansları meselesi gündeme geldiğinde Türkiye'de gene suistimal edildi. Yine yer yerinden oynatıldı yine bu iki, üç ili bir araya getirerek Kalkınma Ajansları şemsiyesi altında toplayarak Ülkemizin kalkınmasını birkaç noktadan değilde, ülkemizin tamamı yani dört bir bucağından tutarak, ülkemizi kaldırmak anlamında atılan bu adımları yine insafsızca, yine acımasızca, ülkeyi eyaletlere böleceksiniz diye eleştirmişlerdi. Taki Büyükşehirde olduğu gibi. Büyükşehir yasasını çıkartırken de il sınırları itibariyle Büyükşehir dediğimizde onuda aynı mantıkla eleştirmişlerdi. Halbuki amaç il merkezlerinin kalkınmasının yanında en ücra kırsaldaki köylerimizin geride kalmaması. Yani Gazi Mustafa Kemal'in çağdaş uygarlık hedefini resmi gazetede Bakanlar Kurulu Kararı olarak yayınlayan bir hükumetin Başbakanı, ilk defa o hamaset sözlerini, ilk defa realiteye dönüştürerek 2023 hedefi olarak biz kayıt altına aldığımızda, taahhüt ettiğimizde ve bunu belge haline dönüştürdüğümüzde bunu yapmak için en önemli enstrümanlardan bir tanesi Kalkınma Ajanslarıydı. Ülkemiz, önümüzdeki 10 yıl içinde Kalkınma Ajansları ile birlikte, halkımızın, milletimizin, şehirlerimizin bütün özellikleri ile tüm güçlü oldukları alanlarda kalkınmanın yerelde olmasını sağlamaktadırlar. Yani Ankara'da oturup da illerin, şehirlerin veya bölgelerin hatta köylerin, neye ihtiyacı var? Karar dönemi artık bitti. Bu, Kalkınma Ajansları ile burada olacak. 2023 yılında Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye, Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacak" ifadelerini kullandı.

Bir yıl içerisinde tamamlanacak olan ZEKA hizmet binasının temeli Bakan Zeybekci ve protokol mensupları tarafından atıldı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title