Haberler
BBC

Zehirlenen Rus muhalif lider Navalni, Moskova'ya dönüyor

Güncelleme:

Rus muhalif lider Aleksey Navalni, geçen yıl neredeyse hayatını kaybettiği zehirlenmenin ardından ilk kez Moskova'ya dönüyor.

Rus muhalif lider Aleksey Navalni, geçen yıl neredeyse hayatını kaybettiği zehirlenmenin ardından ilk kez Moskova'ya dönüyor.

Navalni birkaç saat önce Berlin'de bir uçağa binerken görüldü.

Taraftarları, Navalni'nin zehirlenme girişiminden hükümetin sorumlu olduğunu iddia ediyor. Kremlin ise araştırmacı gazeteciler tarafından da desteklenen bu iddiayı reddediyor.

44 yaşındaki Navalni'nin Moskova'ya ayak bastığında tutuklanması bekleniyor.

Moskova'daki Vnukovo Havaalanı'nda metal bariyerler kurulurken, Rus medyası Navalni'nin başlıca destekçilerinden Lyubov Sobol da dahil bazı taraftarlarının havaalanında gözaltına alındığını bildirdi.

Navalni'nin Sözcüsü Kira Yarmiş, sosyal medyada havaalanındaki polis araçlarının fotoğraflarını paylaştı.


Almanya'da tedavi gören Navalni, taraftarlarına kendisini karşılamaları çağrısında bulunmuştu. Soğuk havaya karşın, binlerce kişi kurulan Facebook sayfasında havaalanına gideceklerini söyledi.

Navalni, Pobeda Havayollarına ait uçağa binerken "Emirim her şey iyi olacak, bugün çok mutluyum" dedi.

Navalni, geçen yıl Ağustos ayında Sibirya'daki bir iç hat uçuşu sırasında uçakta baygınlık geçirmiş ve daha sonra Noviçok adlı maddeyle zehirlendiği ortaya çıkmıştı.

Rus makamları, sürekli olarak zehirlenmede rolleri olduğu iddiasını reddetmiş ve Kremlin de Vladimir Putin'in saldırıyı emrettiği iddialarına karşı çıkmıştı.

Neden tutuklamayla karşı karşıya?

Rus makamları, şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği için Navalni'nin hapse atılabileceği uyarısında bulunmuştu. Navalni'nin Aralık ayında Moskova'daki bir büroya giderek, bildirimde bulunması grekiyordu.

Navalni, zimmetine para geçirmekten hüküm giymiş ve ertelenmiş hapis cezası almıştı. Muhalif lider hep, soruşturmanın nedeninin siyasi olduğunu savundu.

Bu arada, Rus Soruşturma Komitesi, Navalni'nin çeşitli sivil toplum kuruluşlarına para transferiyle ilgili yeni bir soruşturma başlattı.

Navalni, Putin'in uydurma suçlamalar üreterek geri dönmesini önlemek için elinden geleni yaptığını savunuyor.

BBC

Kremlin Moskova Berlin Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title