Haberler

Zebari, İran'dan Bombardımanı Durdurmasını İstedi

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, İran Yönetiminden Irak'ın Kuzeyinde Süren Bombardımanı Durdurmasını İstedi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, İran yönetiminden Irak'ın kuzeyinde süren bombardımanı durdurmasını istedi.

Öğrenci ajansı İSNA'nın bildirdiğine göre, "Bağlantısızlar İnsan Hakları ve Kültürel Çeşitlilik" konferansı için Tahran'da bulunan Zebari, son günlerde Irak'ın kuzeyindeki bombalama olaylarına işaret ederek, "Sınır bölgemizdeki bombardımanın durdurulmasını istiyoruz" dedi.

"İki dost ve kardeş ülke sınırlarında böylesi bombalama olayları hoş değil" diyen Zebari, bu olayların ortak bir güvenlik komisyonu kurulması ihtiyacını ortaya çıkardığını kaydetti.

Zebari, bombalama olaylarında çok sayıda Irak vatandaşının zarar gördüğünü ve evlerini terk etmek zorunda kaldığını da söyledi.

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim, terör örgütü PJAK'a yönelik operasyon başlatan İran'ın sınır bölgesindeki yerleşim yerlerini bombaladığını iddia ediyor. Terörle mücadele ettiğini belirten İran yönetimi ise bombalama iddialarını kabul etmiyor.

Zebari, geçen hafta Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında da yaşanan olayların iki ülke ilişkilerini etkileyeceğini söylemiş ve İran'dan bombardımanı durdurmasını istemişti.

Hoşyar Zebari, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile de görüştü. Görüşmede, bombalama konusunun gündeme gelip gelmediğine ilişkin açıklama yapılmadı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title