Haberler

Zatürre Uyarısı

Düzce İl Sağlık Müdürü Engin Mutlu, Havaların Soğuması ile Birlikte Bebek ve Çocuklarda Ölüme Neden Olan Zatürreeye Karşı Aileleri Uyardı.

Düzce İl Sağlık Müdürü Engin Mutlu, havaların soğuması ile birlikte bebek ve çocuklarda ölüme neden olan zatürreeye karşı aileleri uyardı.

Türkiye'de bir yaş altı bebek ölümlerinin büyük bir bölümünün önlenebilir bir hastalık olan zatürree sonucu gerçekleştiğini belirten Dr. Engin Mutlu, uygun antibiyotikler ve zamanında yapılan tedaviyle hastalığın önlenebildiğini söyledi. Dr. Mutlu, Düzce'de geçen Aralık ayında çocuk polikliniğine başvuran 2 bin 44 hastadan 48'inin zatürreeye yakalandığının tespit edildiğini belirterek, şu tavsiyelerde bulundu: ''Bebeğiniz veya çocuğunuz öksürüyor ise ateşi de varsa, onu bir sağlık kuruluşuna götürmeniz gerekiyor. Çocuğunuzun burun tıkanıklığı varsa ve bu durum beslenmesini engelliyorsa burnunu temizleyin, ona bol su ve sıvı gıdalar verin. Bebeğiniz veya çocuğunuz zor ve hızlı nefes alıyorsa, nefes alırken göğsü çekiliyorsa, ateşi yükseliyorsa, sıvı gıdaları alamıyor ve öksürüğü devam ediyorsa onu mutlaka bir sağlık kuruluşuna götürün.''

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title