Haberler

Zararlı Atık Yüklü Kamyona 107 Bin YTL Para Cezası Kesildi

Sakarya İl Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, Tehlikeli Atık Taşıdığı Belirlenen Kamyonun Taşıma Lisansının İptali İçin Kocaeli İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne Bilgi Verdiklerini Söyledi.

Sakarya İl Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, tehlikeli atık taşıdığı belirlenen kamyonun taşıma lisansının iptali için Kocaeli İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bilgi verdiklerini söyledi.

Taş, yaptığı yazılı açıklamada, 13 Şubat'ta Duran K.'nin kamyonundaki 35 adet tehlikeli atık dolu bidonu Alancuma çöplüğüne boşaltmak istediğini belirterek, "Adapazarı Büyükşehir Belediyesi yetkilileri o tarihte atıkların çöplüğe boşaltılmasını istememiştir. Duran K.'ye ait kamyon Küçücek sapağında durdurularak müdürlüğümüze bağlı ekipler, Akyazı İlçe Jandarma Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi Çevre Zabıta ekiplerince atık dolu bidonların analiz edilmesi amacıyla Tübitak-Mam'a teslim edilmiştir.

Analiz sonucunda çöplüğe boşaltılmak istenen atığın tehlikeli maddeler içerdiği tespit edilmiş ve söz konusu atık İZAYDAŞ'a teslim edilmiştir" dedi.

Taş, atıkların Duran K.'nin anlaşmalı olduğu firmanın solvent bazlı arıtma çamuru olduğunun öğrenildiğini söyledi. Taş, yaptığı yazılı açıklamaya şöyle devam etti: "Yaptığımız incelemeler sonucunda Kocaeli'de faaliyet gösteren bir işyerine ait atıkların İZAYDAŞ'a teslim edilmesi şartıyla Kocaeli İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün lisans verdiği anlaşılmıştır. Söz konusu firmaya ait tehlikeli yük taşıma lisansı bulunan kamyonun atıkları İZAYDAŞ'a teslim etmesi gerekirken, bu atıklar lisans belgesine sahip

olmayan başka bir kamyonla ilimiz sınırları içerisine boşaltılmak istenmiştir. Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliğine aykırı olarak hareket edildiği için Duran K.'ye 107 bin YTL para cezası kesilmiş ve tehlikeli yük taşıma lisansının iptali için Kocaeli İl Çevre ve Orman Müdürlüğüne bilgi verilmiştir."

(AK-AK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title